Pentru că avem multe de spus!

.

Nestemate muzicale transilvănene la Biserica Fortificată din Cincșor


Asociația Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor și Asociația Renascendis vă invită sâmbătă, 13 octombrie 2018, orele 19.00 la Biserica Evanghelică Fortificată din Cincșor, la ultimul concert organizat în cadrul proiectului Muzici de Cincșor. Intrarea este liberă.

Cinsor_concert_2018Va fi o seară specială, dedicată muzicii trasilvănene (cu selecții din operele compozitorilor transilvăneni Johann Sartorius, Johann Knall și Gustav Fleischer) și, în mod inedit, muzicii care răsuna în Cincșor la toate evenimentele din viața comunității, pe vremea când comunitatea săsească era înfloritoare. Această muzică este astăzi redescoperită ca urmare a cercetării arhivei muzicale istorice a parohiei evanghelice Cincșor, cercetare care a constituit obiectivul principal al proiectului Muzici de Cincșor.

Acest ultim concert este prilejuit de întoarcerea arhivei muzicale la Cincșor, după încheierea procesului de cercetare și sistematizare a sutelor de partituri manuscrise, manuscrise muzicale și volume de partituri tipărite, databile între prima jumătate a secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea.

Muzica va fi interpretată de ansamblul Cantate Domino: Orsolya Lövenberger (mezzosoprană), Márta Lövenberger (mezzosoprană), Theodora Ciurezu (vioară), Kurt Philippi (violoncel) și Ursula Philippi (pian și orgă).

Proiectul Muzici de Cincșor este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *