Pentru că avem multe de spus!

.

Peste 5.500 de semnături ale USR Făgăraș în campania „Fără penali în funcții publice“


 

Inițiativa cetățenească “Fără Penali în funcții publice” s-a încheiat: s-au strâns mult peste un milion de semnături, iar în Parlament au fost depuse la timp peste 800000 de semnături validate și cu distribuția necesară pe județe.

usr fagarasEchipa USR Făgăraș a strâns peste 5500 de semnături, dintre care 5000 doar din Țara Făgărașului.

În total, 6000 de cetățeni din zonă (dintre care 3500 de făgărășeni și 750 de victorieni) au semnat pentru #FărăPenali, peste 90% dintre semnături fiind validate.

Cristina Paicu, vicepreședinte USR Făgăraș: “Mulțumim mult tuturor celor care au semnat inițiativa #FărăPenali și celor care ne-au ajutat prin popularizare și voluntariat. Îi suntem recunoscători și doamnei Marcela Motoc, actrița făgărășeancă susținând public inițiativa și alăturându-se nouă timp de două zile, la cort. Inițiativa Fără Penali în funcții publice este un act de curățire morală a clasei politice și ne bucurăm că oamenii din zonă au răspuns atât de bine chemării noastre.”

Irineu Darău, președinte USR Făgăraș: “Cu ocazia acestei campanii, am demonstrat cât de puternică este filiala USR Făgăraș. Prin sute de ore de voluntariat și fără ajutor din exterior, am reușit un rezultat extraordinar. De altfel, Brașovul este al treilea județ din țară ca număr de semnături strânse și validate. Țin să mulțumesc în mod special colegei Cristina Paicu, ea coordonând campania locală și fiind de departe cel mai harnic voluntar”

O nouă campanie: Oameni Noi

De la 1 octombrie a început și în Țara Făgărașului campania #OameniNoi, prin care USR Făgăraș susține o inițiativă legislativă ce va facilita accesul oamenilor noi în politică. Această inițiativă este lansată de 27 de organizații civice și de 4 partide politice (USR, MRÎ, POL, PACT). Cortul din centrul Făgărașului va rămâne acolo încă trei luni și își va schimba în curând înfățișarea, aceasta fiind adaptată noii campanii.

Inițiativa #OameniNoi propune o reformă importantă a legislației electorale, mai precis: asigurarea unor alegeri corecte, alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri, eliminarea pragului electoral la alegerile locale și europarlamentare, vot mai ușor și mai reprezentativ pentru românii din diaspora sau pentru cei aflați în străinătate la momentul alegerilor, vot preferențial pe liste de partid (liste deschise).
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.