Pentru că avem multe de spus!

.

Nicio școală nu va fi închisă în județul Brașov din cauza gripei. 60 de cazuri de gripă confirmate de reprezentanții spitalului


 

epidemie gripaRomânia se confruntă, începând de miercuri, cu o epidemie de gripă! Anunțul oficial a fost făcut de către Ministrul Sănătății, Sorina Pintea,  într-o conferinţă de presă.

La nivel de județ nicio școală nu va fi închisă din cauza gripei.

Șeful adj. al Inspectoratului Județean de Învățământ, prof. Ion Negrilă, a delarat pentru salutfagaras.ro că nicio școală din județ nu va fi închisă. Potrivit acestuia, zilnic se face triajul copiilor şi se raportează câţi dintre ei sunt bolnavi şi câţi sunt sănătoşi.

Până în acest moment nicio școală din județ nu se închide. Oricum mai sunt doar câteva zile și vine vacanța intersemstrială. Copiii sunt verificați zilnic în școli și se raportează dacă este vreunul dintre ei bolnav. Prima dată se anunță Direcția de Sănătate Pulbică dacă sunt probleme, iar medicii DSP iau măsuri în acest sens“, ne-a declarat prof. Ion Negrilă.

Potrivit recomandărilor venite de la Bucureşti, o şcoală se poate închide dacă 20 % din elevi absentează din cauza infecţiilor respiratorii, timp de 3 zile.

Din partea DSP Brașov, recomandarea pentru părinții care au copiii bolnavi este să îi ducă la medicul de familie, să respecte tratamentul dat de medic și să fie izolați la domiciliu!

La Spitalul Dr. Aurel Tulbure vizitele sunt în continuare limitate, rudele pacienților pot intra în incinta instituției spitalicești o oră pe zi.

Potrivit dir. medical, dr. Mihaela Pandrea, până în acest moment au fost confirmate 60 de cazuri de gripă,  15 pacienți sunt internați.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.