Pentru că avem multe de spus!

.

O familie din Sâmbăta de Sus primește o casă cadou


Primăria comunei Sâmbăta de Sus și Asociația ,,Licuricii fericiți din Bucovina fac un gest de umanitate pentru o familie cu 4 copii din comună. Potrivit primarului Vasile Andreaș, familiei i se va construi o casă, compusă din două camere, o baie și o bucătărie, pe un teren pus la dispoziție de comună.

lucrările la casă au început cu îndreptarea terenului

lucrările la casă au început cu îndreptarea terenului

De la hazard la realitate

Totul a fost un hazard. 10 membri ai ONG-ului au venit într-o tabără la Sâmbăta de Sus. Aici l-au cunoscut pe micul Raul, un băiețel sărac și flămând, care a stârnit compasiunea bucovinenilor. Aceștia au găsit pe loc soluția pentru a-i oferi un trai mai bun: să-i construiască o casă. Au luat legătura cu autoritățile locale și planul a devenit realitate.

,,Noi am venit în stațiunea Sâmbăta într-o tabără de vară. Suntem aici din 17 iunie și mai rămânem până în 25 august. L-am descoperit pe Raul într-o zi, doar cu două săptămâni în urmă, deci destul de târziu față de venirea noastră aici. L-am găsit dormind în foișorul mănăstirii. Se ascundea de oameni. Mai târziu l-am observat pândind prin gardul taberei, flâmând și speriat. Asociația noastră, coordonată de doamna Nicoleta Bogoș, a luat decizia să-l ajutăm”, povestește unul dintre membrii ONG-ului, Ștefan Gusti, pe care l-am găsit astăzi, dis de dimineață, la Primăria Sâmbăta, discutând cu primarul ultimele detalii despre construcția casei.

primarul Vasile Andreaș cu Ștefan Gusti din cadrul ONG-ului Licuricii fericiți

primarul Vasile Andreaș cu Ștefan Gusti din cadrul ONG-ului Licuricii fericiți

Edilul Vasile Andreaș spune că Raul și familia sa locuiesc momentan în zona turistică într-un adăpost sărăcăcios. Băiatul în vârstă de 8 ani mai are încă trei frați, cu vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani.

Primăria dă terenul

Cei doi părinți și cei 4 copii se vor muta curând într-o casă cu utilități. ,,Casa va fi construită pe un teren pus la dispoziție de comună și nu va putea fi vândută niciodată. Imobilul va rămâne al comunei, dar va fi folosit exclusiv de această familie. Casa va fi ridicată pe strada Săvoiești și va fi compusă din două camere, bucătărie și baie”, a explicat primarul.

aici se va construi casa

aici se va construi casa

aici se va construi casa

aici se va construi casa

Dacă terenul a fost asigurat de Primăria comunei Sâmbăta, materialele de construcții și forța de muncă sunt puse la dispoziție de Asociația ,,Licuricii fericiți”.

,,Am făcut un apel către oamenii de bine să ne ajute cu bani să putem achiziționa materialele de construcții. Deja au răspuns solicitării noastre mai multe persoane din toată țara. Cine mai vrea să ne ajute, căci încă mai avem nevoie, o poate face în conturile RO46BTRLRONCRT0379547801 – cont în lei, RO93BTRLEURCRT0379547801 – cont în euro, titular Asociația Licuricii fericiți”, spune Ștefan Gusti.

Raul, 8 ani

Raul, 8 ani

Asociația bucovineană a început o adevărată campanie pe internet pentru Raul și familia lui. Pe pagina Licuricii fericiți de pe rețeaua de socializare Facebook, cei intersați pot afla întreaga poveste de viață a băiețelului, a părinților și frățiorilor. Tatăl copilului a crescut la o casă de copii în București și s-a reîntors în locurile natale pentru a-și întemeia o familie. Frații lui Raul sunt: Andrei (5 ani), Lucian (2 ani) și Ionuț (7 luni).

Casa de la Sâmbăta de Sus este a 15-a casă pe care o construiește prin țară ONG-ul bucovinean.

Membrii Asociației, până la ridicarea casei, au făcut și alte gesturi frumoase pentru elevul de 8 ani. În data de 15 august, Raul a fost pentru prima dată într-un oraș. Noii lui prieteni, licuricii, l-au dus la Făgăraș la cumpărături. Copilul a primit haine, încălțăminte, rechizite și jucării pentru el și frații lui mai mici.

Raul a fost la cumpărături

Raul a fost la cumpărături

La cei 8 ani ai săi, Raul tocmai a terminat clasa I la Școala Gimnazială din Sâmbăta de Sus. Directorul școlii, prof. Adina Moldovan, spune că băiatul făcea naveta din zona turistică până la școală cu miocrobuzul școlar. Ținând cont de condițiile aspre de viață, Raul se dovedește a fi un elev isteț. De anul școlar următor, copilul va locui în sat, ceea ce înseamnă că vă fi mai aproape de școală.

(Cristina Cornilă)

Foto: Salut Făgăraș și Asociația ,,Licuricii fericiți”Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.