Pentru că avem multe de spus!

.

O firmă de construcţii din Oneşti are la dispoziţie 8 luni şi jumătate să construiască noul pod de la Hălmeag


Încep lucrările de construcţie a podului de la Hălmeag. Anunţul a fost făcut astăzi, 8 aprilie, de către preşedintele Consiliului Judeţan Braşov, Adrian Veştea.

podul dintre Hălmeag şi Şercaia

podul dintre Hălmeag şi Şercaia

,,Consiliul Județean Brașov reconstruiește podurile peste râul Olt, cel mai mare curs de apă care străbate județul nostru și cel care an de an ne cauzează probleme datorită inundațiilor. Ne propunem să refacem din temelii toate podurile care s-au degradat de-a lungul timpului și care sunt în responsabilitatea nostră, fiind situate pe drumurile județene. După ce Consiliul Județean a făcut demersurile necesare astfel încât reconstrucția podului de la Crihalma să fie preluată și finanțată de către Compania Națională de Investiții, iar pentru refacerea podului de la Voila, Consiliul Judeţean Brașov are finanțarea asigurată și se află în faza de achiziție pentru construcție, iată că încep lucrările de construcție a podului de la Hălmeag! Valoarea contractului pentru podul de la Hălmeag este de 6.176.199,19 lei cu TVA. Așadar, de astăzi, constructorul, SC Confer SRL Onești, are la dispoziție opt luni și jumătate în care să construiască podul și apoi să-l demoleze pe cel actual, avariat în urma inundațiilor”, a precizat preşedintele forului judeţean.

Între Şercaia şi Hălmeag, peste râul Olt, va fi construit un pod nou. Expertiza tehnică a arătat că actualul pod de lemn, vechi din anii ’70, nu mai suportă o altă tranşă de reparaţii, astfel că unul nou îi va lua locul.

,,De când sunt eu primar, am intervenit în două reprize la consolidarea acestui pod, însă nu mai poate fi vorba de reparaţii acum, ci de înlocuire. Atâtea valuri de viituri câte au trecut peste el, plus vechimea acestuia au făcut ca acest obiectiv să intre în atenţia Consiliului Judeţean Braşov. Contractul de finanţare s-a semnat la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală – Pilonul II. Acest pod deserveşte o mare zonă, nu numai pe locuitorii Hălmeagului. Din Hălmeag se poate ajunge, de exemplu, în Crihalma, în Felmer”, a declarat primarul comunei Şercaia, Cristinel Paltin.

Noul pod va fi construit din beton, va avea o lungime de peste 90 de metri şi o perioadă de exploatare de minim 5 decenii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.