O nouă comună se alătură Asociației ,,Țara Făgărașului”


În curând, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ,,Țara Făgărașului” va număra 30 de unități administrativ-teritoriale. Comuna Cârța se va alătura Asociației după parcurgerea formalităților de intrare, iar ONG-ul va ajunge astfel la 30 de membri.

Vineri, 5 martie a.c., s-a desfășurat ședința ordinară a Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Țara Făgărașului. Principalele puncte de pe ordinea de zi au fost discuții referitoare la principalele probleme privind cadastrul și publicitatea imobiliară și aderarea comunei Cârța din județul Sibiu la Asociație.

La întâlnire au participat senatorul Mihail Veștea, deputatul Dumitru Flucuș, președintele Consiliului Județean Brașov – Adrian Veștea, prefectul județului Brașov – Cătălin Văsii, Directorul general ANCPI – Mircea Popa.

,,Vineri s-a purtat o primă discuție despre aderarea comunei Cârța, propunerea a fost acceptată, iar acum urmează să se parcurgă efectiv procedura de aderare. Acum avem 29 de membri în asociație, Cârța va fi al 30-lea. Adunarea Generală s-a desfășurat la centrul multifuncțional din comuna Sâmbăta de Sus. Asociația a fost înființată la nivelul anului 2009 și a numărat la înființare 14 UAT-uri. Pentru viitorul apropiat, Asociația are în plan să depună un proiect spre finanțare la Consiliul Județean Brașov. Apoi, în luna aprilie vom organiza o amplă acțiune de curățenie în Țara Făgărașului și tot în luna aprilie avem un proiect împreună cu ANAT, al cărei președinte este făgărășeanul Cristian Vlad, prin care vom organiza un info-trip cu 40 de agenți de turism din toată țara. Agenții vor fi cazați în zona Sâmbăta de Sus. În primele două zile vor fi întâlniri și discuții organizate de către ANAT, iar într-o altă zi vom merge să vedem circa 10 pensiuni din zonă, ca cei de la agențiile de turism să își facă o idee despre potențialul de cazare al zonei noastre. Vom organiza pentru ei și un picnic în natură”, a declarat Ioana Radevici, directorul executiv al Asociației ,,Țara Făgărașului”.

 

(Cristina Cornilă)

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.