O nouă încercare pentru bugetul municipiului Făgăraș. Aleșii locali, convocați la ședință extraordinară de Consiliu Local


Joi, 29 februarie, de la ora 15.00, aleșii locali sunt convocați la o a treia ședință extraordinară de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se află un singur proiect, anume aprobarea bugetului municipiului Făgăraș pe anul 2024.

Reamintim că nici la a doua strigare, cea din 22 februarie, aleșii nu s-au pus de acord în a vota bugetul municipiului pe acest an. Consilierii locali PNL l-au luat și de această dată pe NU în brațe, susținând că vor vota bugetul ,,doar când în buget se vor regăsi toți banii pentru ocolitoare, pentru proiectele de mobilitate urbană, pentru restituirea taxei speciale Salco, aferenta anului 2022, precum și amendamentele celor de la USR”.

Chiar dacă edilul Gheorghe Sucaciu le-a explicat că ,,banii vin pe programe și doar când vor veni vor fi prinși efectiv în buget. Banii vin gradual,pe parcursul anului, așa cum a fost în fiecare an. Iar noi, cade fiecare dată, vom face rectificare. Asta nu înțeleg acești consilieri locali”, consilierii de la PNL au declarat că doar în aceste condiții vor vota bugetul pe acest an.

De asemenea, și consilierii USR, laultimele două încercări de vot a bugetului pe acest an, s-au abținut de la vot.

,,Din rea voință, aș putea spune, consilierii locali ai PNL și USR, această combinație distructivă pentru Făgăraș, și-au dat mâna încă o dată pentru a încerca BLOCAREA ACTIVITĂȚII executivului și încetinirea lucrărilor din oraș. În mod ironic, mi s-a propus să negociez, dar nu oricum. Mi s-a propus să negociez în spatele ușilor închise, iar mai apoi să convoc o nouă ședință de consiliu local, doar după ce va exista o majoritate dispusă să voteze bugetul. Cumva, ca la piață. “Mai pui tu, mai dau eu…”, fiindcă așa se proceda înainte de 2016: aveau loc negocieri în culise, apoi toată lumea vota. Probabil că unii au rămas cu metehnele de atunci. Cât despre negocieri, oare ce anume aș putea negocia cu PNL? E clar că l-au luat pe “NU” în brațe la comanda consilierului Cupu. “Orice inițiativă a primarului trebuie blocată!” – acesta pare a fi scopul consilierilor PNL Făgăraș. În ceea ce privește USR, aceștia au depus câteva amendamente populiste la proiectul de buget, în speranța că ulterior vor fructifica în scop electoral această înițiativă. Din păcate, propunerile USR-ului lor nu pot fi susținute și le-am explicat punct cu punct acest lucru în ședința de consiliu, însă ei insistă: dacă nu trec amendamentele lor, nu votează. Așadar, ținta PNL și USR este să ne blocheze activitatea, prin refuzul lor de a vota bugetul. Vor cu orice preț să nu putem continua proiectele începute, vor să apară întârzieri, ca mai apoi să poată da vina pe primar pentru nefinalizarea la timp a lucrărilor. Vor să-i irite pe cetățeni și să arunce ulterior vina pe mine. Vom avea, de asemenea, dificultăți cu achitarea salariilor angajaților din Primăria Făgăraș și a celor din instituțiile subordonate. Nu-i vom putea plăti la timp pe asistenții persoanelor cu dizabilități. Vom avea greutăți și în ceea ce privește plata facturilor la utilități și a furnizorilor de servicii”,  declarat, la ultima ședință de Consiliu Local, primarul Gheorghe Sucaciu.

Așadar, joi, 29 februarie, va mai fi încă o încercare de a vota bugetul municipiului Făgăraș.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.