Se modernizează cel mai frumos drum din România. Autoritățile vor ca pe Transfăgărășan să se circule tot timpul anului


 • Autoritățile caută soluții tehnice pentru a menține DN7C – Transfăgărășan deschis tot timpul anului, inclusiv pe tronsonul între Piscul Negru cu Cabana Bâlea Cascadă, un contract în acest sens fiind semnat, în vederea realizării studiului de fezabilitate.

Considerat cel mai frumos drum din România, Transfăgărășanul nu poate fi parcurs de la un capăt la altul decât în sezonul cald, iar autoritățile vor să schimbe acest lucru prin modernizarea tronosnului de peste 20 de kilometri pe care sunt nevoite să închidă circulația de toamna până primăvara târziu.

În acest sens a fost semnat contractul pentru elaborarea documentației necesară modernizării Transfăgărășanului, pe tronsonul cuprins între km 104 – km 130+800, cu ofertantul câștigător, Rutier Connex XXI SRL.

Scopul acestui studiu de fezabilitate constă în determinarea soluțiilor tehnice care să permită menținerea Transfăgărășanului deschis pe toată durata anului, între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada, cum ar fi:

 • copertine de protecție din beton;
 • lucrări de siguranță rutieră;
 • panouri de informare digitale la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș/Cârțișoara) care să arate șoferilor numărul de locuri de parcare libere, condițiile meteo (vânt/polei/temperaturi);
 • zone pentru parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor;
 • View Point;
 • închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac;
 • îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accidente.

Valoarea contractului este de 8,4 milioane lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027. Durata contractului este de 12 luni.

Traseul acestui spectaculos drum, care traversează munții Făgăraș oferind peisaje splendide, are o lungime de 151 km, începe din comuna Bascov, județul Argeș și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.
One thought on “Se modernizează cel mai frumos drum din România. Autoritățile vor ca pe Transfăgărășan să se circule tot timpul anului

 1. card recenzii google

  Este o veste minunata ca autoritatile cauta solutii tehnice pentru a mentine Transfagarasanul deschis tot timpul anului. Acest drum spectaculos este considerat cel mai frumos din Romania si merita sa fie parcurs de la un capat la altul oricand, nu doar in sezonul cald. Sper ca modernizarea tronsonului dintre Piscul Negru si Cabana Balea Cascada va aduce imbunatatiri importante, cum ar fi copertine de protectie, siguranta rutiera si zone de parcare. Sa speram ca acest proiect va fi realizat cu succes si ca Transfagarasanul va deveni un drum sigur si usor accesibil pe tot parcursul anului. Felicitari pentru semnarea contractului si asteptam cu nerabdare sa vedem rezultatele in urmatorul an!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.