Pentru că avem multe de spus!

.

O solistă din Făgăraș va susține un spectacol în Danemarca de Ziua Unirii Principatelor Române


La 24 ianuarie 1859 Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor în Țara Românească. Cu trei săptămâni înainte îl aleseseră ca domnitor și cei din Moldova. Fiind pentru prima dată în istoria principatelor când aceeași persoană era chemată să domnească peste două entități în acelați timp, s-a numit ,,Unirea Principatelor Române”. Această unire se sărbătorește anual la data de 24 ianuarie. Anul acesta o vor sărbători și românii din Danemarca.Maria Marinca

Conform Ambasadei României în Regatul Danemarcei, aici trăiesc peste 27.400 de români. În zona Copenhaga sunt 2.566 de conaționali.

Anul acesta pentru românii din Copenhaga și nu numai va fi organizat un spectacol în cinstea Unirii Principatelor. Capul de afiș al evenimentului din capitala Danemarcei va fi cântăreața făgărășeană Maria Marinca.

Spectacolul este programat pe 24 ianuarie 2018, de la ora 18.00, și se va desfășura la reședința Ambasadorului României la Copenhaga (Engskiftevej 1, 2100 Copenhaga). Programul include interpretarea unor melodii populare și tradiționale pentru momentul istoric al ,,Micii Uniri”, vernisarea unei expoziții de costume populare românești și degustarea unor produse culinare tradiționale.

Pe scenă Maria Marinca este păstrător al tradițiilor populare muzicale românești. În viața de zi cu zi este profesor pentru învățământul preșcolar la grădinița Pinochio din Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.