Oră de educație fizică atipică în fața Casei de Cultură


  • Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ dar și de la Liceul Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu“ au avut parte, astăzi, de o oră de educație fizică atipică chiar în fața Casei de Cultură.

Coordonați de profesorul Aurelian Curticăpean, tinerii au au dansat pe muzică și au aflat și cum se poate păstra mediul curat.

Avem o activitate în parteneriat cu Primăria Făgăraș, compartimentul energetic – Săpătoru Dacia. Suntem aici cu o clasă de a V-a de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu cu cu o clasa de a VI-a de la Liceul teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, copii care au venit acum aici să facă o lecție de educație fizică atipică, în care se combină muzica, mișcarea pentru trup, suflet și un mediu curat. Ne simțim foarte bine aici, facem activități practice cu copiii. Dorim să fim și exemple de bună practică pentru tineri“, ne-a declarat prof. Aurelian Curticăpean.

Totul s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Mobilității Europene.

„Suntem în a treia zi a campaniei Săptămâna Mobilității. Sub directa coordonare a prof. Aurelian Curticăpeana avut loc o activitatemotrică pe fond muzical în fața Casei de Cultură. Copiii au învățat să se miște pentru trup, suflet, dar și pentru un mediu curat. Tot astăzi, pe strada închisă circulației școala de circ de la Recea, sub îndrumarea prof. Avram Nelu, are o activitate cu tema „Învinge teama de monociclu“. Tinerii prezintă o edmostrație în stradă și oferă celor curajoși o șansă de a învăța mersul pe monociclu. Este un nmoment bun pentru a deprinde o nouă educație sportivă, spunem noi. Și astăzi, dar și mâine avem atelier de pictură cu Nico, desenează pe asfalt sub tema campaniei – Mergi cu noi. Oricine dorește să încerce să picteze sau doar să vadă arta urbană este bine venit pe strada închisă circulației rutiere“, ne-a declarat Dacia Săpătoru, compartiment Energetic, Primăria Făgăraș

Joi, între orele 10.00 și 14.00, în fața Casei de Cultură va avea loc ZUMBA în aer liber cu Adrian Manea, pe ritmuri latino americane și nu numai. Scopul activității este de a învăța tehnici de dans. De asemenea, tot joi Biblioteca Municipală „Octavian Paler֧“, în parteneriat cu prof. Postolache Nicolae va organiza are o suită de eseuri ecologice denumită „Lecturi Urbane“.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.