Oraşul Victoria şi-a trecut în format digital Registrul spaţiilor verzi


Poate nu aţi mai auzit de un asemenea document până acum, deşi există în primării de câţiva ani, dar cu siguranţă veţi întâlni conceptul pe viitor, căci acum este tot mai des implementat în format digital de către administraţiile publice locale.

Registrul spaţilor verzi este un sistem informatic de înregistrare şi evidenţă a spaţiilor verzi dintr-o unitate administrativ teritorială. Acesta ne arată, de exemplu, câţi metri pătraţi de spaţiu verde există pe cap de locuitor.

Primarul din Victoria a anunţat că acest document a fost implementat în format digital.

,,Am mai finalizat o etapă în procesul de digitalizare a administrației publice locale! De azi înainte, orașul Victoria are un Registru al spațiilor verzi în format digital. Registrul spațiilor verzi este încărcat în programul Geodata, fiind un al doilea set de date după Nomenclatorul stradal, pe care l-am finalizat cu puțin timp în urmă.

Ce beneficii ne aduce Registrul digital al spațiilor verzi? În primul rând, faptul că avem într-un singur loc toate informațiile privind spațiile verzi și arborii existenți pe spațiul public – amplasament, specie, vârstă etc – ne ajută să știm în orice moment dacă un arbore trebuie tăiat pentru că este prea bătrân și reprezintă un pericol sau să verificăm dacă se fac tăieri ilegale. Tot în urma centralizării informațiilor privind spațiile verzi, știm acum că orașul Victoria are peste 28 mp de spațiu verde pe cap de locuitor, adică peste norma stabilită la nivelul Uniunii Europene. Însă cel mai mare beneficiu pe care ni-l asigură Registrul digital al spațiilor verzi este accesarea de fonduri europene. Existența registrului este o condiție preliminară pentru multe programe europene de finanțare privind proiecte ,,verzi”, pe care altfel nu le-am fi putut accesa”, a declarat primarul Camelia Bertea.

Primarul anunţă că într-o etapă ulterioară vor fi încărcate în programul Geodata şi toate informațiile privind parcările: localizare, denumire, număr de locuri, suprafață etc.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un spaţiu verde de minim 26 mp/cap de locuitor.

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.