Până în primăvara anului viitor secția de Pediatrie va fi mutată! Astăzi a fost predat amplasamentul


DSC07642Un pas foarte important în mutarea Pediatriei a fost făcut astăzi, vineri, 19 iulie. Conducerea Spitalului „Dr. Aurel Tulbure“, împreună cu administrația locală au predat amplasamentul unde va fi noua secție reprezentanților firmei de construcții și firmei de consultanță. Aceștia au dat asigurări că de săptămâna viitoare va începe organizarea de șantier, iar peste alte câteva zile vor începe efectiv lucrările.

Noua Pediatrie va fi mutată în corpul principal al spitalului, la parter și la primul etaj. De asemenea, în clădirea unde acum încă mai funcționează Pediatria va fi, pe viitor, Ambulatoriu.

DSC07658

„Se va face o consolidare a secției de Pediatrie pe primul și al doilea nivel, consolidare care va întări structura de rezistență a clădirii, care, din punct de vedere structural, a suferit și va suferi niște modificări. Partea de pompieristică – adică avize – ne-a dat tot felul de modificări, care se vor consolida și care se vor face conform normativelor în vigoare“, ne-a declarat Cristea Cristian, reprezentant firmă de proiectare.

Lucrările de mutare a Pediatriei ar trebui să dureze 8 luni.

reprezentant firmă construcții

reprezentant firmă construcții

„Am preluat șantierul. Se vor înlocui toate instalațiile electrice, sanitare, după care se va trece la finisaje. Acest lucru se va întâmpla după partea de finisare a clădirii. Lucrările vor dura 8 luni, ne vom încadra în termenul contractual și sperăm că vom face lucrurile de calitate, ca și până acum. De săptămâna viitoare începe organizarea de șantier, de luni într-o săptămână încep efectir lucrările“, Constantin Chiriță, reprezentant firmă de construcții.

Potrivit conducerii spitalului, documentația a durat foarte mult, însă aceasta este convinsă că din primăvara anului viitor Secția de Pediatrie să fie mutată.

DSC07666

„Suntem foarte bucuroși, această lucrare trebuia făcută de foarte mult timp. A durat foarte mult documentația în cadrul proiectului. A trebuit să modificăm documentația de foarte multe ori, pentru că regulile impuse de ISU au fost destul de clare. În acest moment am reușit să predăm amplasamentul și până în primăvară Pediatria să fie mutată. Au fost și multe critici în legătură cu mutarea acestei secții. Noi suntem primii care ne-am dorit ca acest proiect vechi, de peste 7 ani, să fie realizat! Am câștigat și proiectul care va muta Ambulatoriul unde acum este Pediatria și aceste lucrări sperăm ca din primăvară, odată cu mutatea Pediatriei, să înceapă. Procedura pentru atribuirea licitației la acest proiect va fi în maximum două luni. Finanțarea pentru reabilitarea și modernizarea Pediatriei sunt fonduri ale Primăriei municipiului Făgăraș. În ceea ce privește dotarea și mobilierul totul va fi nou. Spitalul se va implica în acest proiect. Avem sume din donații pentru mobilier. Ne angajăm ca din excedentul spitalului să donăm cu echipamente noi Pediatria“, ne-a declarat Mariana Câju, directorul CA al Spitalului.

DSC07676

„Am ajuns la această fază, de începere a lucrărilor de mutare a Secției de Pediatrie. Se aduce un beneficiu major pentru toți micii pacienți. Faptul că s-a ajuns până aici este o contribuție a tuturor celor care și-au adus raportul. Vorbim aici de cei din spital, DSP, primărie, toate instituțiile și toate eprsoanele implicate în acest proiect. Va trebui să primim către finalul lucrărilor de mutare a secției și câte beneficii va aduce acest lucru pentur comunitate“, ne-a declarat și Persida Țâmboiu, managerul instituției spitalicești.

Noua secție de Pediatrie va avea 25 de paturi, vor fi 6 saloane pentru bebeluși și însoțitori. Vor fi saloane pentru copii de la 1-3 ani, de la 3-6 ani și de la 6-14 ani. De asemenea, este prevăzut un loc de joacă în sala de așteptare, izolatoare, săli de tratament. Banii provin de la bugetul local.

DSC07674

„Noua Pediatrie va avea o intrare separată, în spatele spitalului, așa cum ne cere DSP. În sfârșit am reușit să punem în aplicare acest proiect, pe care l-am început acum doi ani. Din cauza avizelor și schimbărilor legislative a durat mai mult. Am reușit, într-un final, să punem acest proiect în practică și sper ca într-o perioadă, așa cum avem contractul cu firma, de 8 luni, Pediatria să fie finalizată, iar cetățenii să beneficieze de servicii medicale corecte la nivelul Țării Făgărașului“, ne-a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Vechea clădire a Pediatriei va avea, și ea, o altă destinație. După reabilitare și dotare, care se vor face tot pe un proiect european de 2,3 milioane de euro, va deveni viitorul Ambulator al spitalului. Tot ceea ce însemană, în prezent, Policlinica, se va muta într-un spațiu nou, amenajat și dotat la standardele actuale. De asemenea, farmacia, care funcționează în prezent la etajul I al clădirii principale, se va muta pe aripa mică a spitalului, într-un alt spațiu reabilitat. Potrivit managerului Țâmboiu, până acum nu a fost mutată Farmacia întrucât este așteptat ca noul spațiu să fie și el dotat cu mobilier și echipamente – toate de la Ambasada Americană.

Proiectul pentru mutarea şi modernizarea Ambulatorului (Policlinica) este 2,3 milioane euro. Proiectul pentru mutarea Pediatriei este de 2 milioane de lei.

DSC07644

DSC07650

Noua intrare

Noua intrare

DSC07644
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.