Pandemia nu a stricat pofta de călătorie a făgărășenilor


  • Făgărășenii par să nu își fi pierdut pofta de călătorie nici în acest an. Cu toate că numărul de cazuri de Covid-19 se menține pe un trend ascendent în România, iar vacanțele în afara țării par să pună o serie de întrebări, vara anul 2020 parcă stă sub semnul incertitudinii din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar și în aceste condiții, cu toate bătăile de cap pe care unele destinații de vacanță le-ar putea da turiștilor, făgărășenii nu se tem să călătorească pe timp de pandemie.

 

Potrivit reprezentantului Agenției Paralela 45 Făgăraș, Cristian Vlad, mulți dintre făgărășeni și-au rezervat un sejur în țară sau în străinătate și consideră vacanța și călătoriile un mod de relaxare după perioada de carantină.

Cristian Vlad

Cristian Vlad

Exact cum mă și așteptam, pandemia nu a stricat pofta de călătorie a făgărășenilor. Din contră, sunt oameni care își doresc din tot sufletul să plece. Făgărășenii suferă cu adevărat din cauză că granițele Turciei sunt închise. Este un motiv mare de supărare și pentru noi, ca agenție de turism, dar și pentru turiști. După cum știm, Turcia era în topul preferințelor atât a făgărășenilor cât și a românilor, în general. Totuși, ne bucurăm că avem acces la Grecia. Cele mai accesibile destinații pe care făgărășenii le aleg în această perioadă sunt Grecia și Bulgaria“, a spus Cristian Vlad. Să nu uităm, însă, că până în 29 iulie, conform protocolului dintre Grecia și România, pentru turiștii care aleg varianta terestră spre Grecia este obligatoriu un test Covid negativ. În ceea ce privește zborurile testul Covid nu este obligatoriu. Turiștii vor fi testați aleatoriu la momentul sosirii în destinațiile de vacanță din Grecia.

De asemenea, potrivit reprezentantului Agenției Paralela 45 Făgăraș, și turismul intern a început să crească.

Sunt făgărășeni care au o oarecare teamă de a pleca din țară, astfel ei aleg să-și petreacă concediul în țară. Cu toate că, din punctul meu de vedere, șansele de a apărea probleme de sănătate din cauza virusului sunt mult mai mici în afara țării decât în România. Eu totuși refuz să cred că sunt atât de multe cazuri în România, precum se spune în mass-media. Țin să precizez că este o părere strict personală“, a mai adăugat Cristian Vlad.

Ca și turism intern făgărășenii aleg, în primul rând, un sejur în stațiunile de la malul Mării Negre. Însă, față de alți ani, au început să își îndrepte atenția și spre Deltă sau stațiunile balneo-climaterice. „În aceste destinații avem rezervări în toamna acestui an. Vom încerca să introducem și pachete, tip circuite – trasee prin România, care includ cazare, masă, transport tocmai pentru că există mulți făgărășeni care își doresc acest lucru. Chiar și așa, trebuie să se înțeleagă foarte bine că România nu are capacitatea de absorbție pentru toți turiștii români. Nu avem unde să îi trimitem pe toți, România nu este pregătită pentru turism la capacitate mare. Plus de asta, sunt și mulți oameni care refuză să meargă în sejururi în România. Dau vina pe servicii, tarife, infrastructură și alte situații pe care le-au întâlnit în momentul în care au fost în vacanță la noi. Aceste lucruri nu le-au întâlnit, însă, în alte țări pe care le-au vizitat. Eu personal am fost în Bulgaria și Grecia să văd care este situația și recomand tuturor să meargă în aceste destinații fără nici un fel de problemă“, a mai declarat Cristian Vlad.

Oriunde ați dori să călătoriți în această vară sau toamnă, nu uitați, totuși, de distanțarea fizică și să aveți cu voi și o mască de protecție.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.