Pentru că avem multe de spus!

.

Parc impresionant de utilaje în comuna Comăna


  • Comuna Comăna a găsit rețeta pentru a nu sta cu mână întinsă la banii de la bugetul de stat. O sărăriță, o măturătoare, tractoare cu remorcă, buldoescavator, autogreder, autoutilitară se numără printre investiţiile administaţiei comunale. Multe dintre acestea s-au achiziționat cu fonduri europene, iar mâna de lucru este formată din locuitorii comunei.

Primăria Comăna a achiziționat de curând, în cadrul Grupului de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgărașului“ o sărăriță, dar și o măturătoare și o nacelă. Tate au fost achiziționate cu fonduri europene, iar primarul spune că parcul auto al comunei, care cuprinde multe utilaje, dă posibilitatea ca toate lucrările să fie făcute în regie proprie. Un lucru nu prea des întâlnit în Țara Făgărașului.

În cadrul Grupului de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgărașului“, Primăria Comăna a achiziționat, cu fonduri europene, o sărăriță care ne ajută foarte mult să intervenim promt la deszăpezire. Tot cu fonduri europene am achiziționat și o măturătoare și o nacelă care ne ajută la intervențiile la iluminatul public. Putem spune că avem un parc auto care ne dă posibilitatea să facem în regie proprie toate lucrările de gospodărire comunală. Astfel vom face economii importante la bugetul local! Noi, de când am venit la conducerea comunei Comăna, în 2008, ne-am preocupat să facem economii la bugetul local, dar și să facem lucrări importante pentru comună. Singura soluție să rezolvi problemele este să faci toate lucrările cu oamenii din comună. Am căutat să ne luăm utilaje pentru tot felul de lucrări pe care o administrație locală le are de făcut. Ne-am cumpărat două tractoare cu remorcă, avem un buldoescavator, avem un autogreder să ne reparăm singuri drumurile. Ne-am mai luat o lamă de zăpadă, ne-am achiziționat și o freză cu care să curățăm pășunea, dar și iarba crescută de pe marginea drumului. Am cumpărat, cu fonduri europene, o măturătoare care mătură asfaltul și are un picurător în spate. Avem lamă de zăpadă, însă ne-am gândit că ne trebuie și o sărăriță. Și asta întrucât pe timpul iernii ajungeam foarte greu în Ticușu Nou. De asemenea, am văzut că ne deplasăm greu cu tractoarele, așa că ne-am cumpărat și o autoutilitară Mercedes și așa putem interveni mult mai repede“, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Iar toate aceste lucrări sunt executate cu oamenii din comună, iar banii provin de la bugetul local. „Am văzut că este foarte greu să începi o anumită lucrare. Până faci achiziția, până vezi ce firme sunt doritoare. Așa că am înființat, încă din 2009, o societate locală și am angajat aomeni din comuna noastră pe diferite domenii. În prezent 70-80% din lucrări le executăm cu oamenii noștri. Anul acesta dorim să achiziționăm și un camion în care vom încărca noi pietrele la repararea drumurilor. Nu vom mai apela la altcineva“, mai spune primarul Grusea.

Aşadar, cu puţinii bani din bugetul local se fac investiţii importante pentru locuitorii acestei comune, iar condiţiile de trai sunt tot mai bune pentru săteni.

(Alina ROMAN)

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.