Patriarhul Daniel îi transmite condoleanţe Mitropolitului Laurenţiu. Viorica Streza va fi îngropată azi la Sâmbăta de Sus


Patriarhul Daniel a ţinut să transmită un mesaj de condoleanţe către Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, după ce mama acestuia din urmă a trecut la cele veşnice în după-amiaza zilei de luni.

Iată mai jos mesajul:

Familiei Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu,
Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfinţia Voastră,
Îndoliată familie,

Hristos a înviat!

Am primit cu tristeţe vestea trecerii din această viaţă a mamei Înaltpreasfinţiei Voastre, Viorica Streza, fiică a Bisericii noastre, vrednică de cinstire.

Iubită de familia sa şi de cei din jur, Doamna Viorica reprezintă pentru cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o un model luminos al mamei creştine, care şi-a dedicat întreaga viaţă familiei sale, având o credinţă creştină profundă şi statornică.

În acest ceas de întristare, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească cu drepţii sufletul roabei Sale Viorica, în lumina şi pacea Împărăţiei Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care au cunoscut-o şi preţuit-o, să le dăruiască mângâiere şi întărire sufletească.

Veşnica ei pomenire din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi binecuvântări pentru familia îndurerată,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

mama MitropolitViorica Streza a murit la vârsta de 90 de ani. Femeia era născută în 1929 la Sâmbăta de Sus.

A dat naştere la 4 copii, dintre care fiul cel mare a devenit actualul Mitropolit, iar una din celelalte trei fete a murit la vârsta de 3 luni.

Soţul i-a murit la vârsta de 38 de ani, în 1961. A crescut singură 3 copii. Tot ea a ajutat şi la creşterea celor 5 nepoţi, copiii părintelui Mitropolit, rămas văduv după decesul soţiei sale.

Ultimii ani ai vieţii i-a petrecut la Sibiu, în grija fiului său, locuind până în ultima clipă a vieții lângă Catedrala mitropolitană. În ultimii doi ani a fost imobilizată la pat.

Viorica Streza va fi înmormânată astăzi (joi) la prânz, la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Sâmbăta de Sus.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.