Pentru că avem multe de spus!

.

Patru elevi din Făgăraş, printre cei mai buni 88 de copii ai judeţului. Au fost premiaţi astăzi la Braşov împreună cu profesorii lor


La Centrul Cultural Reduta din Braşov a avut loc miercuri, 11 decembrie 2019, Gala Excelenţei în Educaţie a judeţului Braşov, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Consiliul Judeţean Braşov.

Au fost premiaţi 88 de elevi de pe raza judeţului, care au obţinut în cursul anului şcolar trecut premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

Printre premianţi s-au numărat şi patru făgărăşeni: 3 foşti elevi ai Colegiului Naţional ,,Radu Negru” (astăzi studenţi în anul I) şi un elev de la Liceul Teologic Ortodox ,,Constantin Brâncoveanu”.

Darius Cupu, anul trecut, pe când era elev în clasa a XII-a la Colegiul ,,Radu Negru” a obţinut a obţinut locul III pe ţară la Olimpiada de limba franceză. El a fost premiat în cadrul galei alături de profesoara lui, Lidia Grecu. Astăzi, Darius este student la Universitatea ,,Transilvania” din Braşov, Facultatea de Drept.

Andrei Savu, fost coleg de clasă a lui Darius, a obţinut tot anul trecut menţiune la Olimpiada naţională de istorie. Este şi meritul profesorului său, Ioan Armand Streza. În prezent, Andrei este student la Academia ,,Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Roxana Mocanu a fost în aceeaşi clasă cu Darius şi Andrei, la Colegiul ,,Radu Negru”. Aceasta a fost premiată anul trecut cu o menţiune la Olimpiada naţională de sociologie. A avut-o profesoară pe Orzea Ioana. Azi, Roxana se află în Timişoara, fiind studentă la Universitatea de Vest.

Răzvan Carp este încă elevul Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu”. În timpul clasei a XI-a el a obţinut o menţiune pentru cunoştinţele sale în teologie, avându-l ca profesor pe Aurelian Cîrstea.

Toţi cei patru elevi şi cei patru profesori au fost premiaţi la Gala Excelenţei în Educaţie, premiile constând în bani şi în diplome de execlenţă.

Premiile în bani au variat de la 300 de lei la 3.500 de lei, în funcţie de rezultatele obţinute de fiecare elev în parte în anul şcolar anterior.

(Cristina Cornilă)

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.