Pentru că avem multe de spus!

.

Patru sate din comuna Șinca sunt fără apă de mai bine de o lună. CJ a alocat bani pentru lucrări la conducta de alimentare


cjDe câteva săptămâni patru sate din comuna Șinca sunt fără apă potabilă! Au fost ceruți bani de la Guvern pentru reparația conductei principale de alimentare cu apă, nici până acum n-au venit. Miercuri, Consiliul Județean Brașov a alocat 500.000 de lei.

Ruptă în timpul viiturii din 22 iulie 2019, conducta de alimentare cu apă a comunei Şinca nu a fost reparată, astfel că satele Vâlcea, Şinca Veche, Ohaba şi Perşani, se alimentează acum de la „surse alternative” (în general fântâni). Tot atunci, a fost afectat şi un drum forestier din zona Valea Strâmba, care, la fel, nu a fost reparat. Pentru a realiza toate reparaţiile necesare ar fi  nevoie de  5.640.000 lei, iar pentru finanţarea acestor lucrări, au fost întocmite documentaţiile necesare obţinerii unor fonduri de la Guvernul României, însă banii nu au venit. În schimb, Comuna Şinca a primit suma de 500.000 lei de la Consiliul Judeţean Braşov, potrivit Bună Ziua Brașov. Banii sunt alocaţi din fondul de rezervă aflat la dispoziţia administraţiei judeţene, iar hotărârea de Consiliu Judeţean privind repartizarea sumei a fost aprobată în şedinţa de plen de ieri.

mobila
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.