Pavilion separat la Spitalul din Făgăraș pentru cei cu forme ușoare de Covid-19


Oamenii din Țara Făgărașului, care au forme ușoare de Covid-19, sunt, de acum, tratați și la Spitalul „Dr. Aurel Tulbure“ din Făgăraș. Decizia aparține conducerii instituției spitalicești și vine după ce la spital s-au prezentat, în ultima vreme, mulți pacienți din Victoria cu simptome specifice Covid-19.

Pacienții cu forme ușoare de Covid-19 vor fi tratați într-un pavilion exterior al spitalului făgărășean, ce aparține de Compartimentul de Boli Infecțioase. În acest sens au fost puse la dispoziție 20 de paturi. Conducerea spitalului asigură făgărăeșnii că situație este sub control în ceea ce privește pandemia în zona noastră.

Mariana Cîju, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului

Am hotărât, împreună cu conducerea Spitalului Municipal din Făgăraș, să solicităm Direcției de Sănătate Publică Brașov tratarea pacienților infectați cu Covid 19 în Compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Făgăraș, cu un număr de 20 de paturi, aflat într-un pavilion exterior al spitalului. Am făcut acest lucru din cauza numărului mare de persoane din zona Victoria care s-au prezentat în unitatea spitalicească din Făgăraș în ultima vreme, cu simptome specifice Covid-19. Tocmai din acest motiv am dorit să venim în ajutorul bolnavilor din Țara Făgărașului și, astfel, să se simtă mai în siguranță și, de ce nu, mai aproape de casă. Am luat această decizie și în contextul creșterii numărului de persoane confirmate și la nivel național, spitalul din Făgăraș ajungând, în cele din urmă să primească și bolnavi de Covid. Așa că am preferat să avem noi această inițiativă. Pavilionul unde sunt îngrijiți bolnavii de Covid este separat, ceilalți pacienți nu interacționează absolut deloc cu aceștia, astfel situația este sub control. Vrem să asigurăm locuitorii din Țara Făgărașului că suntem implicați direct în asigurarea celor mai bune condiții de tratament pentru toți pacienții“, a afirmat, pentru Salut Făgăraș, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju.

Amintim că în orașul Victoria școlile au trecut în online zilele trecute, după ce incidența cazurilor de persoane confirmate pozitiv cu virusul Sars Cov 2 a depășit pragul de 3/1000 de locuitori. Situație similară este și în comuna Mândra și la Colegiul Național „Radu Negru“ din Făgăraș.

(Alina ROMAN)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.