Pe ce va cheltui Primăria Făgăraş banii încasaţi de la Fabrica de Pulberi


Fabrica de Pulberi, una dintre cele 15 societăţi din România care deservesc industria de apărare, şi-a stins datoria istorică pe care o avea către bugetul local. Săptămâna trecută, societatea a achitat restanţa de circa 1 milion de lei, după ce a împrumutat jumătate din sumă de la Romarm.

Fabrica de Pulberi Făgăraş

Potrivit liderului de sindicat Lucian Cupu, Fabrica de Pulberi a beneficiat de un act normativ, scos de sindicatele din apărare în această toamnă, care i-a permis să achite doar debitul principal, nu şi penalităţile. Penalităţile se ridicaseră peste debit, fiind de 1,4 milioane de lei.

Datoriile acestei societăţi către bugetul local s-au strâns pe parcursul a 12 ani, din anul 2007 începând.

Aşadar, puşculiţa Municipiului Făgăraş a devenit mai grea înainte de finele anului 2019 cu o sumă consistentă: 10 miliarde de lei vechi.

,,Este un moment istoric pentru Primărie şi Fabrica de Pulberi ceea ce s-a întâmplat zilele trecute. De ani de zile se tot încearcă să se recupereze acea datorie. Banii pe care i-am încasat îi vom folosi pentru cofinanţarea proiectelor europene din anii următori”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Tot la finalul anului bugetar, s-a făcut şi o rectificare de buget în ultima şedinţă de Consiliu Local din 2019, care s-a desfăşurat joi seara. Ultimii bani ai Făgăraşului au fost împărţiţi de aleşi. Sumele rectificate provin din economiile municipalităţii. Astfel, CSM va primi 165.000 de lei, societatea Salco Serv va primi 50.000 de lei, iar Colegiul Naţional ,,Radu Negru” va primi 28.000 de lei pentru modernizarea laboratorului de chimie. Pentru cheltuieli curente Primăria Făgăraş şi-a păstrat suma de 10.000 de lei.

 One thought on “Pe ce va cheltui Primăria Făgăraş banii încasaţi de la Fabrica de Pulberi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.