Pentru că centrul de vaccinare de la Victoria nu s-a deschis, locuitorii oraşului se pot programa la alte 4 centre din judeţ


Din cele 20 de centre de vaccinare câte au fost stabilite pentru judeţul Braşov, doar 4 funcţionează la această oră. Printre cele care încă nu s-au deschis în etapa a II-a de vaccinare se numără şi cel din oraşul Victoria.
Locuitorii oraşului, care au dreptul să intre în această etapă la vaccinare, au fost sfătuiţi de autorităţile locale să se programeze la cele 4 centre din judeţ care au fost deschise. Cel mai apropiat centru de vaacinare pentru ei este, în acest caz, cel de la Făgăraş.
Autorităţile locale de la Victoria s-au interesat în legătură cu motivele pentru care centrul din acest oraş nu a fost deschis. Se pare că acest fapt este cauzat de numărul mic de doze de vaccin care există momentan în România.
,,Din păcate producătorul vaccinului Pfizer nu reușește să facă față momentan cererilor. În consecință nu s-au deschis toate centrele de vaccinare programate pentru județul Brașov. Direcția de Sănătate Publică Brașov a hotărât ca centrele de vaccinare de la Victoria, Rupea, Codlea, Predeal etc. să se deschidă în momentul în care vor avea suficiente doze de vaccin, sperăm cât de curând. Locuitorii orașului Victoria se pot vaccina și în această perioadă în centrele de vaccinare de mai jos. Rugăm populația care se încadrează în etapa a II-a a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Brașov să se programeze exclusiv la centrele de vaccinare care sunt deschise”, au declarat autorităţile locale de la Victoria.
La ora aceasta sunt funcţionale următoarele 4 centre de vaccinare:
CATTIA (3 fluxuri) – Brașov, Str. Institutului, nr.35;
NOUA (3 fluxuri) – Brașov, Str. Gladiolelor, nr.4;
Făgăraș (1 flux) – Făgăraș, Sala de sport a Liceului Ortodox Sf. Ctin Brâncoveanu – Str.Negoiu Nr.11 B;
Feldioara (1 flux) – Feldioara, Cămin Cultural Feldioara – Str. Octavian Goga, nr. 100.
Centrul de la Victoria va funcţiona după deschidere la Clinica Paltinul (foto).
Potrivit Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), la nivelul întregii ţări, până la data de 17 ianuarie 2021, s-au înscris pentru vaccin, în etapa a doua de vaccinare, 209.270 de persoane. Peste 115.000 dintre aceste persoane sunt pensionari peste 65 de ani. Peste 46.000 sunt persoane cu afecţiuni cronice, iar rrstul sunt angajaţi din domenii esenţiale.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.