Peste 800 de tineri au participat la Școala de Vară a TNL “Youth in Europe”


 

Tineretul Național Liberal a organizat, în perioada 6-9 septembrie, la hotel Cleopatra, stațiunea Saturn, Școala de Vară “YOUth in Europe”. Peste 800 de tineri liberali au participat la Școala de Vară, unul dintre cele mai importante evenimente organizate de TNL, obiectivul fiind acela ca echipa Tineretului Național Liberal să se consolideze și mobilizeze pentru proiectele și pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019.

Printre liderii Partidului Național Liberal care au participat la Școala de Vară s-au numărat președintele partidului, Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, vicepreședinții Dan Vîlceanu, Florin Roman, Virgil Popescu și Florin Cîțu sau europarlamentarul Siegfried Mureșan.

scoala de vara tnlȘcoala de Vară organizată de TNL a avut un rol educativ, pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului, au fost organizate dezbateri pe teme europene, dar și 15 workshopuri, pe teme diverse, de la politici europene, administrație locală, finanțe și economie, sociologie, comunicare politică sau managementul unei campanii electorale. În acest sens, alocuțiuni au fost susținute de specialiști în domeniile lor de activitate din afara partidului. De asemenea, în cadrul Școlii de Vară a Tineretului Național Liberal s-a organizat și concursul de idei în comunicare politică: ”Tineri liberali pentru Europa”.

“Guvernul actual este o catastrofă atât de mare, încât am putea să numim un uragan “Viorica Dăncilă”! Pesta porcină ne-a adus în fața unui dezastru economic major pentru România, reprimarea violentă a protestelor de pe 10 august s-a mai văzut doar în Rusia lui Putin, și ne îndreptăm cu pași rapizi spre un colaps economic. Dezastrul este la toate nivelurile, inclusiv la ministerul Tineretului și Sportului. Ați auzit cumva de implementarea vreunei politici publice pentru tineri? Normal că nu. Domna ministru Bran crede, de pildă, că este bine ca sportivii din România să aibă o diurnă pentru masă de 25 de lei, argumentând că ei oricum trebuie să își mențină silueta! Iar la bilanțul de 6 luni al ministerului pe care îl conduce am văzut de fapt, o mini-Dăncilă. Doamna ministru Bran se bâlbâia, făcea greșeli gramaticale flagrante și, în principiu, citea de pe foi. Incompetența este cuvântul de ordine al acestui guvern”, a spus președintele TNL, Mara Mareș.

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că “bătălia bătăliilor” va fi câștigarea alegerilor prezidențiale de către candidatul PNL, președintele în funcție, Klaus Iohannis: “Fiecare membru va trebui să fie implicat la maxim în atingerea obiectivelor PNL. Obiectivul PNL este câștigarea alegerilor locale, europarlamentare, prezidențiale și preluarea guvernării. Trebuie să fim mai aproape de oameni, trebuie să identificăm problemele oamenilor, soluții care stau în picioare. Urmează bătălia bătăliilor pentru alegerile prezidențiale, iar PNL îl va susține la alegerile prezidențiale pe președintele Iohannis. Președintele Klaus Iohannis este ultima redută a democrației”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.