Pești morți în apele Oltului. Se întâmplă în zona Arpașu și Scoreiu


pesti mortiDe două zile localnicii din mai multe localități de pe marginea Oltului au început să adune cantități mari de pești morți.

Potrivit Turnul Sfatului.ro pescarii au început să observe pe Olt numeroși pești morți sau bolnavi, înotând la suprafața apei. Situația de luat amploare în cursul zilei de ieri, când exemplare tot mai mari au început să apară la mal. Localnicii din vecinătatea barajelor de acumulare de la Arpașu și Scoreiu au ieșit din case cu furci și au început să prindă peștii pe care îi duc acasă la copii.

Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu atrag atenția că cei care vor să mănânce peștele se expun la riscuri de îmbolnăvire. ”Instituțiile statului nu tratează cu suficientă atenție subiectul. Ce se întâmplă este un adevărat dezastru ecologic și poate deveni un dezastru pentru populație. Asociațiile nu au autoritate, iar autoritățile sunt dezinteresate”, a declarat pentru sursa citată Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Printre instituțiile care au luat măsuri se numără Inspectoratul Județean de Jandarmi, care a trimis încă de ieri un echipaj, aceștia încercând să le explice oamenilor că există riscuri. ”Un echipaj de jandarmerie a fost direcționat în baza protocolului existent la nivel național cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură”, a declarat tot pentru turnulsfatului.ro Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei sibiene.

Probele de apă analizate de specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu nu au arătat prezența unor substanțe chimice periculoase.

Cu toate acestea, pescarii rămân sceptici, mulți fiind de părere că decesul peștilor a survenit în urma unei forme de poluare. Ei spun că în ultimele zile a plouat, deci apa ar fi oxigenată, temperaturile au fost scăzute, iar unii pești morți au fost filmați în aval de baraje, deci în locuri unde apa curge și este oxigen suficient.

foto: turnulsfatului.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.