Pentru că avem multe de spus!

.

Polițiștii din Făgăraș, alături de cei din Brașov și Sibiu, puși pe jar în urma unui fals apel la 112


112O femeie din județul Sibiu a pus pe jar autoritățile, după ce și-ar fi anunțat rudele din Bacău că ar fi fost răpită. Iar rudele, la rândul lor, au sunat la 112 pentru a anunța că fata este sechestrată. Totul pentru a acoperi faptul că femeia i-a furat concubinului un portmoneu.

Polițiști din două județe – Brașov și Sibiu – au fost puși pe jar vineri, după ce o femeie din localitatea Amnaș, județul Sibiu, s-ar fi plâns, prin intermediul tatălui său din Bacău, că e sechestrată de concubin. La rândul său, concubinul femeii a alerat poliția că aceasta i-ar fi furat un portmoneu.

Potrivit IPJ SIbiu, la data de 23 august a.c., în jurul orei 08:30, un bărbat din localitatea Amnaș a sesizat telefonic prin apel 112 faptul că concubina sa i-a sustras portmoneul în care se aflau bani și mai multe documente. Urmare a acestui apel, la nivelul Poliției Orașului Săliște s-a întocmit dosar penal pentru furt și s-au demarat cercetări pentru identificarea și depistarea autorului.

În aceeași zi, în jurul orei 14:00, un bărbat din Bacău a sesizat Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu prin SNAU 112 reclamând faptul că fiica sa, concubina bărbatului din Amnaș, ar fi victima unei infracțiuni de lipsire de libertate. Ca urmare a acestui apel a fost organizată si desfășurată o amplă acțiune informativ-operativă cu participarea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul Investigații Criminale și Poliția Orașului Săliște și Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Serviciul Investigații Criminale și Poliția Orașului Făgăraș și Postul de Poliție Ucea de Jos, cu sprijinul operațional al Direcției de Operațiuni Speciale București și Serviciului Operațiuni Speciale Sibiu.

Urmare a activităților derulate, la care au participat 30 de polițiști, în data de 25 august, la miezul nopții, femeia, împreună cu fiica ei minoră, a fost identificată în locuința unui bărbat din Ucea de Jos, stabilindu-se fără echivoc că persoanele respective nu au fost victimele infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal sau a altei infracțiuni.

„Existența mesajelor emise de către presupusa victimă către mai multe persoane prin care se urmărea dovedirea unor fapte de natură penală, dar nereale, precum și existența unei stări de pericol în care acesta s-ar fi aflat, erau practic încercări de a-și crea o apărare față de concubinul său căruia i-a sustras portofelul”, a declarat Luciana Lazău, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.