Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Polițiștii din județ au demarat campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural. Activități informativ-preventive în mai multe localități din Țara Făgărașului


prevenire-politistiPoliția Română demarează Campania națională de prevenire a criminalității în mediul rural – ”Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, în parteneriat cu OMV Petrom SA, având ca scop reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în zonele rurale.
Astfel, campania se desfășoară în perioada aprilie-iunie 2019, având drept grupuri țintă minorii cu vârste cuprinse între 9-14 ani, dar și adulții și persoanele vârstnice. În cadrul campaniei, polițiștii brașoveni vor desfășura activități informativ-preventive în mediul rural (localitățile Vulcan, Cristian, Holbav, Jibert, Podu Olt, Lunca Câlnicului, Sâmbăta de Sus, Sânpetru, Voila, Recea, Vama Buzăului) și vor transmite mesaje în cadrul unor sesiuni de informare sau cu ocazia activităților de distribuire materiale (afișe, broșuri, pliante).
În acest sens, se vor disemina informații în scopul prevenirii victimizării și conștientizării categoriilor vulnerabile privind necesitatea adoptării unor comportamente preventive.
Pentru copii, campania își propune susținerea unor sesiuni de informare în cadrul unităților de învățământ din mediul rural, cu scopul pregătirii antiiinfracționale și antivictimale specifice vârstei (9-14 ani).
În ceea ce privește adulții și persoanele vârstnice, se dorește prezentarea modalităților de autoprotecție pentru diferite categorii de infracțiuni : furturi din locuințe, înșelăciuni prin diverse metode (atribuire de nume sau calități oficiale/mincinoase), acte de violență, inclusiv prin realizarea unor activități ”door to door” pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate.

vinte
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.