Pentru că avem multe de spus!

.

Preoţii s-au întâlnit la Veneţia de Jos


DSC00423Ultima conferință preoțească organizată în această primăvară în Arhiepiscopia Sibiului a avut loc vineri, 24 mai, la Veneția de Jos, unde preot paroh este părintele Alexandru Socaciu. La această ultimă conferință din eparhie au participat preoții din Protopopiatul Făgăraș și din Protopopiatul Rupea.

Lucrările conferinței au avut loc în biserica monument istoric din localitatea Veneția de Jos și au fost conduse de consilierul cultural din Arhiepiscopia Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală. Alături de părintele Emanuel Tăvală s-au aflat protopopul de Făgăraș, Iulian Mihai Boac și protopopul de Rupea, Mircea Comșa.

Preoții participanți au primit mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.DSC00443

„Suntem la intereferența celor două protopopiate care s-au reunit astăzi aici. Din cadrul acestor protopopiate am avut mărturii legate de personalitățile preoților, dascălilor și primarilor gospodari, mărturii care au venit atât din partea părinților slujitori la sfintele altare, precum și din partea a doi cercetători din zona Rupea. Totodată am avut posibilitatea să analizăm astăzi, la fața locului, dacă am putea spune, situația de criză în care se regăsesc parohiile din mediul rural românesc, încercând să identificăm împreună cu părinții tineri care le păstoresc pe acestea și câteva soluții de ameliorare sau chiar de rezolvare a acestor probleme”, ne-a spus pr. Emanuel Tăvală.

Obiceiuri și tradiții

DSC00435În cadrul conferinței preoțești de la Veneția de Jos au fost prezentate trei referate care au evocat personalitățile din satele românești ale Țării Făgărașului și din zona Rupea, precum și obiceiurile și tradițiile din aceste zone ale județului Brașov.

La final, preoții și ceilalți participanți au vizitat muzeul popular din localitate.

Sursa: Mitropolia ArdealuluiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.