Pentru că avem multe de spus!

.

Președintele TNL Mara Mareș: „Modul în care Ministerul Educației a alocat locurile bugetate din universități a umplut paharul. Valentin Popa trebuie să demisioneze din funcție“


 

Mara MaresPreședintele TNL, deputatul Mara Mareș, îi solicită lui Valentin Popa să demisioneze din funcția de ministru al Educației după scandalul distribuirii locurilor bugetate la studiile de licență, master și doctorat: 

“Repartizarea locurilor bugetate la studiile de licență, dar mai ales la studiile de master și doctorat s-a făcut în cel mai pur stil PSD: universităților performante li s-a redus numărul de locuri, în timp ce facultățile mai puțin performante beneficiază de suplimentarea acestora. PSD a dovedit, încă o dată, că nu are niciun fel de respect pentru meritocrație sau pentru premierea performanței. Nu aș vrea să dau crezare zvonurilor care vorbesc despre aplicarea unor criterii arbitrare și politice în decizia privind repartizarea locurilor, dar explicațiile publice ale ministrului Popa nu sunt deloc credibile: nu a existat nicio singură mențiune privind  alocarea locurilor după criterii clar stabilite și transparente, de performanță. Așa cum s-a întâmplat chiar și cu legea salarizării, PSD reușește prin această decizie discutabilă să lovească tocmai în propriul electorat: cei care vor fi vizați direct de scăderea numărului locurilor bugetate din universități vor fi tocmai tinerii care provin din familii cu venituri reduse. Prin decizia luată, ministerul Educației a reușit să revolte întregul mediu universitar, să-i nemulțumească profund pe studenți și există o singură soluție: demisia din funcție. De asemenea, noul ministru ar trebui să repare greșelile acestuia și să revizuiască numărul locurilor bugetate din universități astfel încât să se țină cont de criteriul performanței. Ministrul Popa și-a început mandatul cu stângul, iar lungul șir de gafe trebuie să se încheie”.

“Nu în ultimul rând, Tineretul Național Liberal salută și este solidar cu reacția organizațiilor studențești de a sancționa cifrele de şcolarizare stabilite pentru universităţi de către Ministerul Educaţiei Naţionale și cu eventualele acțiuni de protest pe care doresc să le organizeze. Doar cultivarea și antrenarea spiritului civic, a exercitării drepturilor și libertăților civile, precum și sancționarea încălcării acestora în mod public îi pot determina pe guvernanți să se gândească de două ori înainte să ia decizii arbitrare, pur politice, împotriva cetățenilor”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.