Pentru că avem multe de spus!

.

Prețul gunoiului, pe punctul să fie majorat


Salco Serv, societatea care se ocupă cu salubritatea orașului, consideră că prețul plătit pe cap de locuitor pentru ridicarea gunoiului este unul prea mic, în comparație cu costurile pe care le suportă societatea pentru a ridica și depozita deșeurile, contra cost la rândul ei, în rampe corespunzătoare normelor de mediu.

majorare gunoi

Acest aspect a fost sesizat, conform primarului, inclusiv de auditorii financiari ai Curții de Conturi, la ultimul control pe care aceștia l-au efectuat la Salco Serv.

Pentru acest motiv, Salco Serv a solicitat Consiliului Local Făgăraș să voteze o majorare de preț. Legislativul urmează să aibă acest proiect de hotărâre în mapă la una dintre ședințele viitoare.

Conform directorului Salco Serv, Dragoș Bârsă, majorarea nu reprezintă un salt mare față de prețul practicat în prezent. Tariful pe cap de locuitor se va mări cu 1,14 lei și va ajunge, cu tot cu TVA, la suma de 8,50 lei.

O problemă cu care se confruntă societatea de salubrizare este aceea că mulți făgărășeni nu au contract încheiat cu Salco Serv, însă locuiesc în municipiu și aruncă deșeurile din locuințe la fel ca ceilalți. Acestor oameni, după ce vor fi identificați, li se va percepe o taxă specială, care reprezintă dublul taxei lunare pe salubritate și care va fi dată în debit la Serviciul de taxe și impozite. Practic, cel în cauză va achita pe lângă impozitele obișnuite și această taxă, în situația în care evită încheierea unui contract cu societatea de salubritate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.