Gunoiul Făgărașului va ajunge la Hoghiz


Societatea de salubritate a municipiului Făgăraș a achiziționat un selector pentru deșeurile menajere. Rațiunea cumpărării acestuia este una de economie. Selectorul va face ca o mare parte a deșeurilor din locuințe să ajungă la fabrica de ciment de la Hoghiz. Prețul depunerii unei tone de deșeuri aici va fi mai mic decât cel al depunerii într-o haldă ecologică.Hoghiz

,,Selectorul ne ajută la separarea fracției umede de fracția uscată. Fracția umedă se referă la alimente și alte deșeuri menajere, iar fracția uscată se referă la ambalaje. După selectare, fracția umedă va fi depozitată pe niște platforme, unde va sta două-trei luni să se usuce. La final, mare parte din fracția umedă se va transforma în gunoi inert care nu dăunează mediului. Fracția uscată va fi dusă la Hoghiz, pentru că este mai ieftină depunerea ei acolo decât la o rampă ecologică”, a precizat directorul Salco Serv, Dragoș Bârsă.

Acesta a explicat că în rampa de la Brașov sunt duse lunar 20.000 de tone de gunoi de la Făgăraș. Depunerea lor acolo este foarte scumpă, în comparație cu cât ar costa depunerea gunoiului la fabrica de la Hoghiz.

Primarul Gheorghe Sucaciu a precizat că Hoghizul are autorizație pentru prelucrarea gunoiului de dinainte de 1990. Gunoiul este incinerat și folosește la procesul de producere a cimentului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.