Prima zonă din România care intră în carantină. Oamenii pot ieși doar cu declarație pe propria răspundere


  • De astăzi, timp de 14 zile, o zonă din județul Galați intră în carantină, iar oamenii au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a ieși din casă. Este vorba despre comuna Cuca, aici rata d einfectare a ajuns la 4,74 la mia de locuitori, potrivit digi24.ro.

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori, astfel că, la solicitarea CJSU Galați, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, începând de joi, de la ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile, anunță digi 24.

Potrivit ordinului, din zona carantinată este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galați – Bârlad; DJ 255 Rediu – Cuca – intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești – Cuca – intersecție cu DN 24 D. Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.

Voluntarii vor asigura alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca. Persoanele din localitate, care ce desfășoară activități agricole vor completa declarația pe proprie răspundere.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.