Pentru că avem multe de spus!

.

Primăria Beclean modernizează căminele din Beclean, Calbor şi Hurez


 

primar Claudiu Motrescu

primar Claudiu Motrescu

Anul acesta va fi şantier la 3 dintre căminele culturale ale comunei. Două dintre ele vor fi renovate şi extinse în cadrul aceluiaşi proiect finanţat prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Este vorba de căminele culturale de la Beclean şi Calbor, unde se vor investi 500.000 de euro.

,,Noi avem un contract de finanţare cu AFIR de aproximativ o jumătate de milion de euro. Am semnat contractul de finanţare, am desemnat câştigătorul în sistemul electronic de achiziţii publice SICAP, am încheiat inclusiv contractul de proiectare şi execuţie pentru aceste două cămine. Este vorba de o firmă care nu este din zona noastră. Cu proiectantul deja am fost în două rânduri la căminele de la Calbor şi Boholţ. În 28 ianuarie am predat amplasamentul şi am dat ordin de începere pentru partea de proiectare. Proiectarea şi execuţia se vor face, potrivit contractului, într-un termen de 12 luni, astfel că tragem nădejde ca spre sfârşitul anului, poate chiar mai repede, să le vedem finalizate”, a precizat primarul Claudiu Motrescu. Beclean

La aceste două cămine se fac toate lucrările necesare: de la extinderi şi până la amănuntele de interior cum ar fi lărgirea scenelor sau sonorizarea. Cel de la Beclean se va extinde cu o mansardă, care se vrea construită pentru a găzdui pe viitor activităţi culturale, dat fiind că această comunitate are un ansamblu folcloric şi un grup vocal. La căminul de la Calbor va fi amenajat inclusiv spaţiul verde aferent, va fi împrejmuit căminul, vor fi făcute toaletele. De asemenea, se vor schimba duşumelele, gresia, faianţa, zugrăvelile, se vor monta rampe pentru persoane cu handicap şi se va avea în vedere securitatea la incendii la ambele lăcaşuri de cultură.

O singură firmă va reface ambele cămine.

De asemenea, va intra curând în lucru şi căminul cultural de la Hurez. Deşi licitaţia pentru desemnarea câştigătorului a fost finalizată de ceva timp, nu a fost deschis şantierul, pentru că a existat o contestaţie din partea unei firme care nu a fost desemnată câştigătoare de către comisia de licitaţie. ,,După contestaţie a urmat şi un proces pe care l-am câştigat. Acum urmează să chemăm firma câştigătoare pentru a încheia contractul de lucrări pentru căminul de la Hurez. Este o societate cu sediul în Cristian, judeţul Braşov. Lucrările vizează modernizarea căminului, realizarea unui loc de joacă în curtea sa şi realizarea unei parcări”, a declarat primarul Claudiu Motrescu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.