Pentru că avem multe de spus!

.

Primăria Şercaia anunţă că branşamentele pentru apă şi canal la Hălmeag costă 1.000 de lei şi le suportă, iniţial, bugetul local  


 

  • Ulterior, această sumă de 1.000 de lei va fi recuperată de la oameni în termen de 1 an.
  • Branşamentele hălmăgenilor la reţeaua de apă şi canal vor fi executate de constructor şi nu de angajaţii Primăriei.

 

Primăria Şercaia

Primăria Şercaia

Gospodăriile din satul Hălmeag, comuna Şercaia, sunt branşate la reţeaua de apă şi canal de firma care a executat lucrarea. Declaraţia îi aparţine edilului Cristinel Paltin, care astăzi, 22 iulie, a primit-o într-o vizită de lucru pe Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului (foto). Edilul i-a prezentat acesteia staţia de epurare de la Hălmeag. Pentru că satul este amplasat peste Olt, a fost necesară o staţie de epurare separată de cea de la Şercaia, acolo unde lucrările de introducere a apei şi canalizării au fost mai demult terminate. 67492891_351123139150879_6760552044601278464_n

Primarul Paltin a explicat că şi lucrările de la Hălmeag sunt încheiate, cele prevăzute în proiectul investiţiei, însă refuză să ,,dezlege” constructorul de investiţia din acest sat până nu se execută şi branşamentele la case.

,,Degeaba îmi trece conducta de canalizare prin faţa porţii, dacă eu nu am posibilitatea să mă racordez la ea”, a exclamat primarul Cristinel Paltin.

Acesta spune că a ajuns la o înţelegere cu constructorul să facă şi branşamentele la gospodării, cu materiale cumpărate de primărie.

,,Am ajuns la un consens cu firma, în sensul că noi am luat materialele, bineînţeles că totul cu aprobarea Consiliului Local, iar societatea va executa lucrările de branşare. Nu e ceva foarte mult din partea dumnealor, dar au oameni specializaţi, căci cu angajaţii Primăriei nu puteam face o lucrare de asemenea dimensiuni. Este şi interesul firmei să ne ajute, să termine lucrarea, să facă recepţia… Trebuie să găsim înţelegere unii la ceilalţi: ne certăm azi, ne mai certăm şi mâine, ne împăcăm poimâine! Am început lucrarea în 2016, iar în 2019 vreau să o închei, să mă scad cu această investiţie din evidenţa Ministerului Dezvoltării şi să pot începe alte investiţii”, a explicat edilul.

Toţi locuitorii Hălmeagului au făcut cerere să fie racordaţi la noua reţea de apă şi canal. Racordarea costă 1.000 de lei de gospodărie şi este achitată în primă fază din bugetul comunei, ca să li se dea astfel tuturor localnicilor posibilitatea să se racordeze în acelaşi timp şi nu în funcţie de disponibilităţile financiare de moment ale fiecăruia.

Bexecutarea branşamentelor cădea în sarcina Primăriei Şercaia, dar edilul a considerat că o firmă specializată în astfel de lucrări este mai potrivită să le execute decât angajaţii din administraţia locală.

Conductă de apă pe sub Olt

Lucrarea de apă şi canal de la Hălmeag a fost anevoiasă. Pentru alimentarea cu apă, aici a fost necesară o străpungere pe sub râul Olt, menită să găzduiască o țeavă cu apă pentru alimentarea caselor hălmăgenilor. Astfel, printr-o conductă de înaltă presiune montată pe sub Olt a fost introdusă o altă țeavă – aceea prin care va curge apa. S-a realizat pe orizontala Oltului, în zona în care se varsă Topliţa în Olt. Apa pentru Hălmeag va fi preluată din reţeaua de apă a localităţii Şercaia.

Alimentarea cu apă şi canalizarea de la Hălmeag se realizează pe un proiect în cadrul Administraţiei Fondului pentru medie, în valoare de 5,7 milioane de lei, a precizat edilul.

Mai multe amănunte despre reţeaua de apă şi canal a Hălmeagului puteţi citi AICI.

gi.va.ioanaLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.