Primăria Șercaia caută finanțare pentru extinderea rețelei de apă și canal


Autoritățile din Șercaia doresc să facă lucrări de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare din comună. Lucrările depășesc disponibilitatea bugetului local, așa că este necesară o sursă externă pentru fonduri nerambursabile.

O linie de finanțare s-a deschis zilele trecute la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), unde comuna s-a înscris în primele 10 minute de la deschiderea programului. Înscrierea s-a făcut pe platformă, dar fondurile fuseseră epuizate. Edilul spune că va înscrie proiectul în orice program se va deschide în viitorul apropiat.

,,La AFM exista o sumă maximă prevăzută de lege în funcție de numărul de locuitori ai comunei, respectiv 12 milioane de lei. Banii erau puțini față de valoarea proiectului, eu sper să găsim o linie de finanțare unde să primim mai mult. La ora aceasta mai sunt circa 345 de numere administrative la nivel de comună care trebuie branșate dintr-un toal de 1.400. Tot în proiectul pentru care căutăm finanțare sunt prinse și lucrurile pe care le avem de îmbunătăți sau de modernizat la sistemul actual. De exemplu, pompele de la stațiile de pompare se tot blochează, așa că trebuie două noi, mai largi, una în Șercaia pe strada Principală, alta la intrarea în Hălmeag. De asemenea, robineții cu clapetă de la toate intersecțiile din Șercaia trebuie schimbați. Au fost cei mai ieftini de pe piață la vremea respectivă, așa i-a pus constructorul”, a explicat primarul Cristinel Paltin.

 

(C.C.)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.