Pentru că avem multe de spus!

.

Primarul Grusea: ,,În curând, Consiliul Județean Brasov, împreună cu Compania Naționala de Investiții vor face recepția finala la podul de peste Olt!”


Lucrările care au început în toamna lui 2018 la podul de la Comăna se apropie de final.

,,În curând, Consiliul Județean Brasov, împreună cu Compania Naționala de Investiții vor face recepția finala la podul de peste Olt și se acesta se va deschide circulației”, a declarat primarul Viorel Grusea.

Recent, la fața locului s-a deplasat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, pentru a vedea stadiul investiției. ,,Unul dintre primele proiecte pentru care am făcut demersuri, în calitatea mea de președinte al CJ Brașov, se apropie astăzi de final: podul de la Crihalma! Este un proiect derulat prin Compania Națională de Investiții, extrem de necesar locuitorilor comunei Comăna și întregii zone”, a declarat Veștea.

stadiul lucrărilor la pod în toamna lui 2019

În ultima săptămână au avut loc lucrări de asfaltare a părții carosabile.

După finalizarea podului, locuitorii din Crihalma nu mai trebuie să facă un ocol de 37 kilometri pentru a ajunge în centrul comunei (Comăna de Jos), ci fac un drum de aproximativ 2 km.

Valoarea totală a lucrărilor este de 18,8 milioane de lei, inclusiv TVA. Noul pod are o lungime de 86,60 metri şi rampe de acces cu o lungime de 640 de metri. Lăţimea părţii carosabile este de 7,8 metri, iar cea a trotuarelor de un metru. Pe noul pod se va putea circula cu o viteză maximă de 60 km/h.
Vechiul pod peste râul Olt, care leagă satele Crihalma şi Comăna de Jos, era din lemn şi, în 30 iunie 2018 a fost luat de ape, asta după ce în luna martie a acelui an a fost afectat grav de viituri.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.