Primii 13 km din autostrada Sibiu – Piteşti au deja constructor


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat firma care va proiecta si construi lotul I al autostrazii Sibiu – Piteşti, secțiunea Boița. Contractul are valoarea de 129 de milioane de euro şi va fi semnat doar după finalizarea termenului de depunere a contestațiilor.autostrada

,,CNAIR a desemnat caştigătorul contractului de proiectare şi execuţie ca fiind PORR CONSTRUCT SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA. Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni”, potrivit unui comunicat CNAIR.

Contractul vizează  proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 1 – Lotul 1.

,,Lotul 1 aferent Secţiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de Drumul naţional DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localităţii Veştem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul judeţean DJ 105G, Avrig – Marşa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boiţa unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Piteşti cu DN7”, precizează CNAIR.

Dupa anuntarea câstigatorului, se așteaptă expirarea perioadei de depunere a contestaţiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii, dupa care se va putea trece la semnare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.