Pentru că avem multe de spus!

.

Program cultural-artistic la Sâmbăta de Sus, dedicat domnitorului Constantin Brâncoveanu


La această oră în comuna Sâmbăta de Sus se desfăşoară prima din cele două Zile Culturale ,,Constantin Brâncoveanu”. Este al patrulea an consecutiv în care autorităţile locale organizează sărbătoarea dedicată marelui voievod român în general, iar anul acesta şi Centenarului Marii Uniri.

1

2

Programul a debutat la căminul cultural din localitate, cu un cuvânt de bun venit, cu o mică lecţie de istorie prezentată de poetul George Precup din partea Uniunii Scriitorilor din România, iar apoi cu o lecţie de dansuri populare ţinută de prof. Marius Bălan.

,,Anul acesta este despre Unire, despre Regele Ferdinand Întregitorul, un rege care nu era român dar a rămas în istoria românilor, şi despre Regina Maria. Marea Unire li se mai datorează şi altor oameni care au simţit româneşte. Îi amintesc pe primul ministru Ioan I. C. Brătianu, Iulia Maniu, Octavian Goga, Alexandru Vaida Voievod, Mitropolitul Miron Cristea şi mulţi alţii”, le-a spus celor prezenţi poetul George Precup, în debutul programului.

,,Azi, în prima parte a progamului am văzut o lecţie de dansuri populare adresată tuturor copiilor din Sâmbăta de Sus, pe care, tocmai în acest scop, i-am invitat în costume populare. Acum ne vom deplasa la Castelul Brâncovenes, unde vom juca Hora Unirii în jurul unui foc de tabără, acompaniaţi de formaţia Alpin Făgăraş, formaţie în care activează doi băieţi din Sâmbăta cu care ne mândrim. Mâine vom avea un spectacol folcloric cu invitaţi din Ţara Făgăraşului, iar cea care va încheia programul va fi solista Gabriela Nistor. Pe scenă vor urca şi copiii din ansamblul ,,Fiii Brâncovenilor” , ansamblu înfiinţat anul acesta în luna mai şi coordonat de prof. Marius Bălan de la Clubul Copiilor din Făgăraş. Copiii din ansamblu vor deschide, de fapt, spectacolul de mâine, iar pe parcursul programului vor mai avea şi alte intervenţii”, a declarat Anca Antinie, consilier personal al primarului.

3

Programul cultural-artistic continuă la această oră, în prezenţa primarului Vasile Andreaş şi a viceprimarului Gheorghe Ruja, în grădina Castelului Brâncovenesc.

Comuna Sâmbăta de Sus are două monumente care se leagă de numele marelui domnitor Constantin Brâncoveanu: Castelul Brâncovenesc din localitate (concesionat omului de afaceri Olimpiu Şoneriu) şi Mânăstirea ,,Constantin Brâncoveanu” din zona turistică.

(Cristina Cornilă)

4

5

6

7

8

9
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.