Promisiune de ministru: se reporneşte Fabrica de Pulberi şi se mai angajează personal


Vizita de luni, 20 mai, a Ministrului Economiei, Niculae Bădălău, pe platforma Fabricii de Pulberi din Făgăraş s-a încheiat cu speranţe mari pentru făgărăşeni şi în special pentru lucrătorii acestei societăţi. Ministrul a spus răspicat că există bani pentru cumpărarea de instalaţii necesare repornirii fabricii şi că va mai fi angajat personal, până la 500 de oameni.

Nu a avansat un termen pentru promisiunile sale, însă i-au întărit afirmaţiile cei care l-au însoţit: deputatul Mihai Popa, preşedintele PSD Braşov – senatorul Marius Dunca, viceprimarul Valentin Clonţ.

După vizita de la Fabrica de Pulberi, oficialul s-a întâlnit la Cetatea Făgăraş cu primari din Ţara Făgăraşului şi din zonele Rupea şi Codlea, cu consilieri judeţeni şi locali făgărăşeni, cu membri şi simpatizanţi PSD.

Ministrul a venit la Făgăraş însoţit şi de prefectul judeţului, Marian Rasaliu, cel care este reprezentantul Guvernului în teritoriu.

 

Ministrul Niculae Bădălău: ,,Astăzi am fost la Fabrica de Pulberi, unde noi avem o investiţie, avem bugetată repornirea Fabricii cu toate

Ministrul Niculae Bădălăui

Ministrul Niculae Bădălăui

instalaţiile. Am discutat cu toţi factorii de răspundere, a participat şi directorul Romarm, au participat şi colegii mei din Ministerul Economiei care răspund de Direcţia de Apărare. Sperăm cât mai curând să reuşim investiţia. Astăzi discuţia a fost axată pe mai multe paliere (…) Am discutat şi despre Pirochim Victoria, unde vrem să facem un poligon modern, dar am discutat şi despre achiziţiile de utilaje de la Fabrica de Pulberi. Eu îmi doresc, iar proiectul este de aşa natură, încât la Făgăraş să se facă nu numai pulbere pentru obuze mari, ci şi pentru infanterie, adică Făgăraşul să preia şi sarcina societăţii Pirochim de la Victoria, care se va transforma în poligon. Trebuie să avem doar voinţă. Bani avem! (…) Am discutat dacă să începem anul acesta achiziţiile de utilaje. Cele mai multe dintre ele sunt produse în străinătate, cum ar fi Austria, şi vrem să vedem dacă producătorii sunt gata să ni le livreze anul acesta sau va dura până la anul. Asta e singura problemă. Aici vor fi concentrate absolut toate pulberile care până acum se făceau răsfirate în ţară”.

Prefectul Marian Rasaliu: ,,A fost o vizită extrem de importantă astăzi (n.r. în judeţ). Am avut vizita doameni premier Viorica Dăncilă, a

prefectul Marian Rasaliu

prefectul Marian Rasaliu

fost Ministrul Finanţelor, a fost Ministrul Economiei, a fost Ministrul Apărării. A fost o vizită completă. Primul obiectiv vizitat a fost piciorul Autostrăzii A3, viitoarea autostradă care va începe la Râşnov, s-a vizitat organizarea de şantier de acolo şi s-au studia planurile acestei autostrăzi. Vizitele au continuat la IAR, la Braşov, la Electroprecizia Săcele, iar apoi am venit la Făgăraş la Fabrica de Pulberi. La Fabrica de Pulberi s-au discutat chestiuni de fond şi pot să vă spun că în primul rând este vorba de bani. Existp determinare şi există foarte multă voinţă politică pentru ca această fabrică să fie relansată”.

Valentin Clonţ, viceprimar Făgăraş (foto dreapta)

Valentin Clonţ, viceprimar Făgăraş (foto dreapta)

Valentin Clonţ, viceprimar Făgăraş: ,,Vizita Ministrului Economiei, Niculae Bădălău, este o vizită foarte importantă pentru că ne-a asigurat că există finanţare pentru a reporni Fabrica de Pulberi şi, cu mult optimism şi cu un director ca Marius Sava, sunt convins că o să repornească această industrie”.

Mihai Popa, deputat: ,,Doresc să-i mulţumesc domnului Ministru Niculae Bădălău pentru prezenţa la Fabrica de Pulberi din Făgăraş.

Mihai Popa - deputat

Mihai Popa – deputat

Veştile pe care ni le-a dat sunt foarte bune pentru făgărăşeni. Se vor face investiţii aici, se vor produce pulberi, ceea ce înseamnă că în acest moment pe harta industriei de armament a României, Făgăraşul va reprezenta un pol. În al doilea rând, azi am avut şi o întâlnire cu primarii PSD din Ţara Făgăraşului, din zona Rupea şi din zona Codlea. Li s-au făcut promisiuni că vor fi transmise la cel mai înalt nivel, cel al premeirului, cererile lor vizavi de investiţiile din zonă.”

Marius Dunca, preşedinte PSD (la microfon)

Marius Dunca, preşedinte PSD (la microfon)

Marius Dunca, preşedinte PSD Braşov: ,,(…) Am vizitat astăzi industria de apărare de la Tohan Zărneşti, IAR Ghimbav, Fabrica de pulberi… Bucuria mea cea mai mare în calitate de cetăţean al judeţului Braşov dar şi de politician este că Guvernul sprijină industria de apărare. Să nu uităm că 33% din industria de apărare din România este la Braşov. Avem potenţial uriaş şi avem şi piaţă de desfacere (…). În judeţul Braşov sunt 6 din cele 15 filiale Romarm din ţară: Metrom, Carfil, IAR Ghimbav, Tohan Zărneşti, Pirochim Victoria şi Fabrica de Pulberi”

Iată ce a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău:

Ce a declarat senatorul Marius Dunca, președinte PSD Brașov

Ce a declarat deputatul Mihai Popa:

Ce a declarat viceprimarul municipiului Făgăraș, Valentin Clonț
One thought on “Promisiune de ministru: se reporneşte Fabrica de Pulberi şi se mai angajează personal

  1. constantin ionescu

    Mi se pare normal ca o delegatie a guvernului cand merge in vizita intr-un oras,in primul rand se intalneste cu primarul ales al orasului,nu cu alte persoane. Sau daca primarul nu face parte din marea organizatie PSD,nu este bagat in seama…..Mai spun el despre liberali ca daca nu sunt “galbeni”,nu trebuiesc bagati in seama!Badalau,promite marea cu sarea cu repornirea,care de fapt o face altcineva!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.