Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Propunere pentru majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2019


Copiii din România au cea mai mică alocaţie din Uniunea Europeană. Dacă în majoritatea statelor europene alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România alocaţia este de 84 de lei, echivalentul a 18 euro, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesităţile unui copil.

gene2 ziua europei

Din acest motiv, doi deputaţi PNL propun majorarea alocaţiilor pentru copii de la 1 ianuarie 2019. Potrivit propunerii legislative, copiii cu vârsta de până la doi ani vor primi o alocaţie lunară de 300 de lei, în timp ce alocaţia copiilor cu vârsta între 2 şi 18 ani va fi de 150 lei pe lună.

Alocaţiile în alte state europene  

În timp ce statul român plăteşte o sumă ridicolă ca alocaţie pentru copii, celelalte state din UE iau în serios politica de natalitate.

În Italia, alocaţia lunară ajunge la 258 euro pe lună, iar în Suedia alocaţiile variază între 120 euro şi 218 euro pentru un copil, în funcţie de numărul de minori din familie.

În Marea Britanie, există o alocaţie standard (Child Benefit), care reprezintă aproximativ 100 euro pentru primul copil şi câte 65 euro pentru ceilalţi copii.

În Olanda, alocaţia standard creşte o dată cu vârsta copilului şi se acordă trimestrial. Până la vârsta de 5 ani, fiecare copil primeşte 191 euro la trei luni (63 euro pe lună), dacă are între 6 şi 11 ani, primeşte 232 euro pe trimestru (77 euro), iar după 11 ani, până la 17 ani statul olandez îi alocă 273 euro (91 euro lunar).

Germania plăteşte câte 164 euro pentru primul copil şi măreşte susţinerea până la 170 euro pentru al treilea.

În Finlanda, alocaţia pentru priimul copil este de 104 euro pe lună, pentru al doilea copil de 115 euro şi ajunge la suma de 189 euro pentru al cincilea copil.

Foto: arhivă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.