Radu Negru Vodă este adevăratul întemeietor al Țării Românești? Editura Librex a lansat două cărți la Cetatea Făgărașului


librex lansare de carteDouă volume de carte au fost lansate astăzi la Cetatea Făgărașului. Editura Librex a fost cea care a lansat cărțile „Radu Negru Vodă“ și „Regina Maria“, cu ocazia evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

librex lansare de carte3Suntem în an centenar și nu există bucurie mai mare decât să celebrăm acest eveniment unic. Ne-am pregătit temeinic pentru acest eveniment. Editura Librex a lansat un proiect îndrăzneț, lansare a 12 cărți cu personalități istorice care au contribuit la Marea Unire de-a lungul timpului. Fiecare carte va apărea în fiecare lună. În ianuarie l-am lansat pe Mihai Viteazu, în februarie pe Mircea cel Bătrân, în martie am lansat-o pe Regina Maria, ea este singura doamnă din colecție, am lansat-o chiar la Curtea de Argeș. În luna aprilie am lansat cartea Radu Negru Vodă. Îi vom avea pe Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Carol I și Ferdinand. Acum l-am lansat pe Radu Negru Vodă, am dorit special să lansăm această carte la Făgăraș, locul unde a descălecat, de unde a plecat. Originea domnitorului care a întemeiat Țara Românească. Vrem să popularizăm acest eveniment, acest fapt istoric, să cunoască toți românii faptul că Radu Negru este adevăratul domnitor al Țării Românești!“, ne-a declarat Ionuț Radu, directorul Editurii Librex.

librex lansare de carte1Sunt coautor al cărții „Radu Negru Vodă“, carte prinsă în cadrul colecției Centenarului Marii Uniri, un proiect Librex. Acest proiect își propune să aducă în cele 12 luni ale Centenarului câte o carte dedicată marilor noștri înaintași care au pus o cărămidă direct sau indirect la formarea acestui popor. „Radu Negru Vodă“ este cea de-a patra carte. Această colecție vorbește despre istorie adevărată, iar Negru Vodă face parte din istoria adevărată, dar a fost scos pe ușa din dos a istoriei. A fost primul conducător care a realizat o Unire, unind fracțiunile din dreapta și din stânga Oltului, după ce a descălecat și a plecat din Cetatea Făgărașului“, ne-a spus istoricul Cristian Moșneanu, coautor al volumului „Radu Negru Vodă“.

Astăzi lansăm o carte care ne interesează direct, o carte despre Negru Vodă. Vorbește despre descălecatul lui Negru Vodă în Țara Românească. Ne bucurăm că a fost ales Făgărașul pentru această lansare, tocmai datorită acestui simbol. Sperăm că este un început de colaborare cu Librăria Librex. Sperăm că această carte va interesa pe toți cei care doresc să descopere dacă a existat sau nu cu adevărat Radu Negru“, ne-a spus și directorul Muzeului Valer Literat, Elena Băjenaru.

librex lansare de carte2Cartea ,,Radu Negru Vodă” este o carte-eveniment și demonstrează, cu documente și dovezi, că Radu Negru Vodă este adevăratul întemeietor al Țării Românești!

Cel mai bun argument al faptului că înainte de Basarab cel Mare exista un stat valah bine închegat ne este dat de Ștefan, fiul comitelui cuman, Parabuch din Severin, care declara la anul 1325 că puterea regelui Carol Robert ,,nu poate întru nimic să stea împotrivă şi să se compare cu puterea lui Basarab”. Vorbele lui sunt garanţia faptului că Ţara Românească nu era un stat puternic creat peste noapte de ,,Sfântul duh al istoricilor”, un stat pe care Basarab nu avea cum să îl formeze în cei câţiva ani de domnie, ci era un stat unitar, cu o economie, viaţă socială şi putere armată de excepţie, consolidat în cei 24 de ani de domnie a lui Radu Negru Vodă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.