Pentru că avem multe de spus!

.

Razie la vânzătorii de carne și brânză pe DN1 și Bâlea


 

baleaÎn perioada 12 – 14 iulie .c., polițiștii sibieni împreună cu reprezentanții D.S.V.S.A. Sibiu au desfășurat ample acțiuni de verificare a modului de respectare a condițiilor sanitar – veterinare și de siguranța animalelor referitoare la comerțul stradal cu alimente de origine animală provenite din producția internă.

Obiectivele principale ale acestor acțiuni au fost asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă desfășurate în piețe, târguri, oboare și zona adiacentă acestora.

Prin activitățile întreprinse s-au urmărit:
• Existența autorizațiilor/avizelor necesare comercializării și depozitării;
• Identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care comercializează ilegal produse agroalimentare de origine animală fără documente de proveniență;
• Verificarea legalității emiterii certificatelor de producător;
• Modul de respectare a legislației în vigoare privind condițiile sanitar veterinare și de siguranță a alimentelor în comerțul stradal cu alimente de origine animală.

Controalele au vizat îndeosebi comercianții din zona DN 1 Sibiu – Brașov și din zona Bâlea, potrivit oradesibiu.ro. Cu această ocazie, au fost verificați 77 comercianți, 54 dintre aceștia fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 74.200 lei. De asemenea, au fost confiscate produse alimentare de origine animală în valoare de 8.000 de lei și a fost indisponibilizată suma de 1.000 de lei.

foto: Ora de Sibiu
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.