Pentru că avem multe de spus!

.

Rechizite și ghiozdane pentru copiii romi de la Grădinița Pinochio


  • Peste 90 de copii de la Grădinița Pinochio au primit rechizite școlare și ghiozdane! Totul în cadrul proiectului „Educația copiilor aparținând grupurilor vulnerabile“, implementat de Asociația Romilor din Făgăraș.

Luni după-amiaza a avut loc o întâlnire cu părinții și preșcolarii la Casa de Cultură, unde reprezentanții Asociației Romilor le-au explicat cât de importantă este educația pentru cei mici.

Întâlnirea de acum a făcut parte din proiectul „SOS Educația grupurilor vulnerabile“. Ne-am dorit să chemăm părinții și preșcolarii la Casa de Cultură pentru a discuta cu ei despre importanța educației și despre importanța proiectului pe care îl avem în comunitatea romă din cartierul Combinat. Foarte mulți dintre părinți au spus că motivul pentru care nu-și trimit copiii la grădiniță este că nu au bani pentru rechizite. Astfel, la inițiativa doamnei director Florea Silvia, am achiziționat pentru fiecare copil un pachet complet de rechizite. Astfel, motivul principal pentru care copiii nu vin la grădiniță nu mai există. Săptămâna viitoare va mai urma o altă activitate. Tot în cadrul acestui proiect, preșcolarii vor merge săptămâna viitoare la un loc de joacă din Făgăraș, unde vor participa și la diferite ateliere, vor servi masa acolo. Iar apoi vor vizita și Cetatea Făgăraș. Așteptăm, bineînțeles, ca anul viitor bugetul municipiului Făgăraș să fie la fel de darnic și să putem avea resurse financiare pentru comunitatea romă din Făgăraș“, ne-a delarat Ionuț Androne, inițiatorul proiectului.

Copiii care au primit rechizitele școlare sunt de la grădinița cu program săptămânal Pinochio, din cartierul Combinat.

Acest proiect vine în sprijinul copiilor de la grădinița cu program săptămânal din Combinat. Și este bine-venit, pentru că îi ajută pe părinți în această perioadă să nu-și mai cumpere rechizite, le primesc în cadrul acestui proiect. Cu rugămintea ca micuții să frecventeze grădinița. Au doar lucruri bune de învățat, socializează, se pregătesc pentru școală și vor fi viitori școlari educați. Grădinița din Combinat are 92 de preșcolari pentru care Partida Romilor s-a îngrijit în acest proiect să le aducă bucurii. Au început de săptămâna trecută, când copiii au primit obiecte personale, pe care le folosesc în grădiniță. Acum au primit rechizite, iar săptămâna viitoare va fi una în care copiii se vor bucura la un loc de joacă, vom petrece o după-masă împreună“, ne-a declarat Silvia Florea, director Grădinița Pinochio, program prelungit din cartierul Combinat.

Proiectul este implementat de Asociatia Romilor din Fagaras in cadrul Programului municipal pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al UAT Făgăraș a programelor, proiectelor şi acţiunilor pentru tineret pe anul 2019.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.