Pentru că avem multe de spus!

.

Reprezentanții Partidei Romilor sesizează Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării


 

primaria cincuReprezentanții Partidei Romilor vor înainta o petiție Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, în urma unei cereri pe care consilierul romilor din comuna Cincu a înaintat-o legislativului comunei și care i-a fost respinsă pe motiv neîntemeiat, spune acesta.

Concret, consilierul local din partea romilor din comuna Cincu, Marius Căian, a înaintat, în cadrul ședinței de Consiliu Local din Cincu din 19 februarie, o cerere în vederea acordării de fonduri din bugetul local al comunei. Acesta solicitase legislativului bani pentru organizarea unui eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, din 8 aprilie.

Primarul comunei Cincu, Aurel Suciu, a citit adresa înaintată de reprezentanții romilor, dar nici măcar nu a fost supusă la vot. Deși în aceeași ședință a fost aprobată suma de 8.000 de lei pentru organizarea Festivalului Lolelor, festival organizat de minoritatea sașilor. Tot respectul pentru comunitatea sașilor din comună, dar eu nu înțeleg de ce pentru alte minorități există resurse financiare pentru organizarea de evenimente culturale, dar atunci când vine vorba de romi domnul primar Aurel Suciu spune mereu că nu sunt bani. La fel, și în 2017 am solicitat fonduri pentru achiziționarea unui număr de 12 costume tradiționale pentru copiii din cadrul Ansamblului Prietenia, dar nici atunci nu au fost alocate fonduri“, ne-a spus consilierul local din partea Partidei Romilor, Marius Caian.

Contactat telefonic, primarul Aurel Suciu ne-a declarat că a luat act de cererea consilierului, dar că nu sunt fonduri și pentru acest eveniment.

Noi avem încheiat un parteneriat cu comunitatea sașilor din comună pentru organizarea evenimentului Festivalul Lolelor de 3 ani. Ei au făcut o cerere pentru a-I sprijini anul trecut. Domnul consilier Caian a venit cu cererea doar la ședința de Consiliu Local din 19 februarie. I-am explicat că acum nu sunt fonduri, dar că la prima rectificare vom aloca și pentru evenimentul susținut de el o sumă de bani. Trebuie specificat că în acest an bugetul comunei a fost diminuat, nu am alocat bani nici pentru sistemul video din școală, ne lipsește și avem nevoie de el. Mai mult, cu bugetul pe care îl avem acum riscăm ca în ultimul semstru din 2018 să rămânem fără bani. Nu am alocat nici pentru zilele comunei, iar acest eveniment este organizat la noi în comună de mai mulți ani. Avem acum alte proiecte prioritare de care trebuie să ținem seama“, ne-a explicat primarul Aurel Suciu.

Reprezentanții Partidei Romilor ne-au declarat că vor înainta o petiție la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva domnului primar Suciu Aurel, „pentru a nu mai exista alte asemenea cazuri de discriminare“. „Noi am depus o astfel de cerere pentru acordarea de fonduri din bugetul local de anul trecut, în 6 decembrie 2017, de care nu s-a ținut cont și nici până în ziua de astăzi nu am primit răspuns. Considerăm că reprezentanții Primăriei Cincu aveau la dispoziție timp necesar pentru a introduce această sumă în bugetul pe 2018. Astfel, noi vom înainta o petiție Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării“, ne-au declarat reprezentanții Partidei Romilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *