Poligon de antrenament în incinta Detașamentului de Pompieri din Făgăraș


poligon antrenamentUn poligon de antrenament a fost amenajat de curând în incinta Detașamentului de Pompieri din Făgăraș. Cu ajutorul acestuia militarii făgărășeni vor încerca să anticipeze posibilitatea de dezvoltare a unui incendiu, astfel, pe timpul intervențiilor la care participă să fie capabili să se protejeze de evoluția rapidă a focului.

poligon antrenament1Lucrăm la acest proiect de ceva vreme. Este vorba despre un poligon de antrenament, ce a fost amenajat în incinta Detașamentului din Făgăraș. Este vorba despre două containere în care se studiază fenomenele termice extreme (flashover și backdraft). Scopul este de a recunoaște pe timpul intervențiilor care este stadiul de dezvoltare al unui incendiu. Și, în funcție de acesta, se stabilește tactica de intervenție ce trebuie adoptată (defensivă sau ofensivă). Prin aceste antrenamente încercăm să anticipăm posibilitatea de dezvoltare al unui incendiu, astfel încât pe timpul intervențiilor la care participăm să fim capabili să ne protejăm de evoluția rapidă și surprinzătoare a focului“, a declarat plt. maj. Luisa Dănilă, ISU Brașov.

poligon antrenament2Cu sprijinul ISU Suceava – col. (r) Sorin Popovici și plt. maj. Bogdan Popovici au început primele antrenamente.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.