Pentru că avem multe de spus!

.

România a rămas pe ultimul loc la siguranţa drumurilor auto. Pe şosele se moare ca pe bandă rulantă!


România a înregistrat 96 de decese la un milion de locuitori în anul 2018 pe drumurile publice și ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană, care a înregistrat o medie de numai 49 de decese la un milion de locuitori.

Comisia Europeană a publicat la sfârșitul săptămânii trecute un raport preliminar cu privire la siguranța drumurilor în anul 2018 în cele 28 de state membre al Uniunii Europene.

accident pe DN 1, în zona Perşani, una dintre zonele cu cele mai multe accidente rutiere

accident pe DN 1, în zona Perşani, una dintre zonele cu cele mai multe accidente rutiere

România a înregistrat progrese nesemnificative comparativ cu 2017 și rămâne pe ultimul loc în Europa la acest capitol. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, pe drumurile din România au încetat din viață 96 de persoane la un milion de locuitori pe parcursul anului 2018, în scădere ușoară de la cele 98 de decese la un milion de locuitori înregistrate în 2017.

Vecinii din Bulgaria au reușit să înregistreze un progres mai mare, întrucât numărul de decese la un milion de locuitori a scăzut la sud de Dunăre de la 96 la 88.

România și Bulgaria sunt în continuare singurele state în care s-au înregistrat peste 80 de decese la un milion de locuitori, în timp ce media europeană a rămas la 49 de decese la un milion de locuitori.

foto - automarket.ro

foto – automarket.ro

Alte țări care înregistrează în continuare un număr ridicat de decese sunt Letonia (78), Croația (77) și Polonia (76), în timp ce Ungaria, Grecia, Cehia și Lituania au înregistrat între 60 și 70 de decese.

La fel ca și în anii anteriori, cele mai sigure drumuri sunt preponderent cele din partea de nord a Europei. În mod ironic, pe prima poziție se află Marea Britanie cu numai 28 de decese, în contextul în care acest stat ar urma să părăsească Uniunea Europeană. Britanicii sunt urmați de Danemarca (30), Irlanda (31), Olanda (31) și Suedia (32), în timp ce Malta, Spania și Germania au înregistrat de asemenea mai puțin de 40 de decese.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.