Pentru că avem multe de spus!

.

S-a aprobat! 1.500 lei de la Primăria Făgăraș pentru fiecare bebeluș născut în acest an!


bebeLegislativul făgărășean a aprobat în seara de miercuri, 30 ianuarie, în cadrul ședinței de Consiliu Local, proiectul de hotărâre prin care bebelușii care se nasc în acest an primesc de la Primăria Făgăraș câte 1.500 de lei.

Pentru mamele care nasc în 2019, calculul făcut pentru această indemnizație este de 1.500 de lei. Conform HCL, banii se dau acelor mame care au avut un venit în ultimele 12 luni. Dacă au datorii la bugetul local, acele datorii se compensează. Sau, la cerere, pot, pe o perioadă de 5 ani, să își achite taxele locale, adică să se facă acea compensare“, ne-a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Potrivit HCL banii se dau persoanelor care fac dovada realizării de venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani. Părintele solicitant trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Făgăraş cu cel puţin 6 luni înaintea depunerii cererii, iar naşterea să fie înregistrată fie la Maternitatea din oraşul nostru, fie la orice altă unitate sanitară cu paturi de pe raza judeţului.

Pe de altă parte, stimulentul financiar nu se acordă dacă solicitantul are datorii neeşalonate către bugetul local. La solicitarea beneficiarului, stimulentul va fi compensat cu obligaţii fiscale viitoare.

Cererea pentru acordarea stimulentului se depune la Direcţia de Asistenţă Socială şi va fi însoţită de acte doveditoare. Termenul de depunere este de o lună de la data naşterii copilului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.