Pentru că avem multe de spus!

.

Salarii mai mari pentru bugetarii făgărășeni!


consiliul local ianuarie 2019Salariile de bază pentru funcțiile publice și contractuale ale angajaților din Primăria Făgăraș au fost majorate! Aleșii au votat la ultima ședință de Consiliu Local noile salarii pe care bugetarii le vor lua de la 1 ianuarie 2019. Potrivit noiii Hotărâri de Consiliu, salariul primarului va fi de 13.520 de lei brut7500 net, iar al viceprimarului de 11.440 de lei brut, respectiv 6.300 de lei net.

Legislația ne obligă să mărim salariilor, conform Legii 153, aici unde se specifică salarizarea unitară. Aici sunt impuși coeficienții primarului, ai viceprimarului. Iar la toți bugetarii, depinde de funcția pe care o ocupă, scade salariul până la ultima funcție. Aș vrea să transmit că salariul meu  este de 7.500 de lei, salariul net, iar salariul viceprimarului de 6.300 de lei, salariul net. Toate salariile merg descrescător, până la ultimul salariat – personal contractual necalificat. Bineînțeles, populația sigur se întreabă ce facem noi, cei care luăm salariile acestea destul de mari. Însă trebuie să spun că avem în lucru 46 de proiecte mari, valoarea lor este de aproape 100 de milioane de euro, proiecte cu fonduri externe. Avem în lucru proiecte de infrastructură, educaționale, infrastructură de drum – trotuare, piste de biciclete, transport în comun. Angajații primăriei au lucrat până în momentul de față și cred că își merită salariile“, ne-a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Acesta a mai declarat că sporul de 25% la salariu, pentru implementarea de proiecte europene cu finanțare nerambursabilă  nu l-a mai aplicat.

Nu toți aleșii au fost, însă de acord, cu noile salarii. Doi dintre aleși s-au abținut de la vot, iar un al treilea a votat împotrivă. „Eu am vrut doar să întreb dacă fondul de salariu lunar va fi sustenabil pentru proiectul de buget pe 2019. Nu cred că mărirea salariilor va putea fi susținută de bugetul pentru 2019“, a susținut Cătălin Cîrje, consilierul local din partea ADDE.

Primarul, însă, a dat asigurări cu bugetul pentru acest an va fi mai mare și cu 30% – 40% mai mare față de cel de anul trecut.

Potrivit HG nr. 937/2019, începând cu 1 ianuarie 2019 se stabilește salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la 2080 lei lunar.

Noile salarii (BRUT), așa cum reiese de pe site-ul Primăriei Făgăraș.

DETALII AICI (click).

Însă în mână netul este mai mic cu 45% decât valoarea brută.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.