S-a dat startul celui mai mare festin cultural din centrul țării!


La această oră, în curtea Cetății Făgărașului, pe scenă, se joacă o piesă de teatru ai căror protagoniști sunt actorul Daniel Popa și criticul de film Irina Margareta Nistor!

deschidere art festinÎn urmă cu 2 ore a avut loc deschiderea festivalului Art Festin, cu o conferință de presă, care a avut loc în Turnul Thomory din Cetatea Făgăraș. La aceasta au luat cuvântul criticul de film Irina Margareta Nistor, multiplul campion olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, actorii Marcel Iureș și Daniel Popa, primarul Gheorghe Sucaciu, cântărețul Mark Nelson, directorul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“ – Elena Băjenaru, directorul Casei Municipale de Cultură – Diana Gribincea, Oana Mitea – Fundația Comunitară „Țara Făgărașului.

Mark NelsonÎn această seară, la Casa de Cultură, se va putea viziona filmul american Mrs. Miniver (1942), orele 21.15, film oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România. Iar de la ora 23.00 va urca pe scena din interiorul Cetății cântărețul britanic Mark Nelson.

Vineri, cu începere de la ora 10.00, vor avea loc o serie de activități, atât la Casa de Cultură, cât și la Cetate. Film, expoziție, dar și activități pentru copii. Îndrăgitul actor Marcel Iureș va jucape scena Casei de Cultură vineri seară, alături de George Mihăiță, în piesa  după romanul „Moromeții”, de Marin Preda.

Sâmbătă, 23 iunie, de la ora 10.00, va avea loc un eveniment inedit și deosebitr pe Lacul  Cetății. Toți făgărășenii sunt așteptați să vâslească alături de campionul Ivan Patzaichin.

Filme clasice americane, piese de teatru, concerte, dezbateri, expoziții, parade, concursuri și activități în aer liber. De toate acestea vor avea parte făgărășenii în cele patru zile de festival.

Art Festin, prima ediție, se va încheia duminică, 24 iunie.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.