Pentru că avem multe de spus!

.

S-a redus termenul de aşteptare pentru paşapoarte, de la 30 la 15 zile


pasaportVom aștepta mai puțin pentru eliberarea pașapoartelor. Guvernul a aprobat ca termenul de eliberare a pașapoartelor să fie redus.
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a anunțat că Guvernul a apărobat ca termenul de eliberare a pașapoartelor simple electronice, în cazul cererilor depuse în țară, să fie redus astfel: de la 30 de zile la 15 zile lucrătoare de la data depunerii cererilor.
,,A fost adoptată o hotărâre de guvern ce modifică şi completează normele metodologice de aplicare a Legii privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Sunt modificări care simplifică procedurile şi contribuie la reducerea termenelor pentru obţinerea paşaportului. Astfel, termenul de eliberare a paşapoartelor simple electronice în cazul cererilor depuse în ţară se reduce de la 30 la 15 zile lucrătoare de la data depunerii cererilor”, a declarat Nelu Barbu.
Sunt schimbări și în ceea ce privește cererile depuse în străinătate.
,,În ceea ce priveşte cererile depuse în străinătate termenul actual este de 90 de zile şi se va reduce în funcţie de ţara unde se află solicitantul, anume: 45 de zile lucrătoare în cazul cererilor depuse în misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în statele membre ale Uniunii Europene şi 60 de zile lucrătoare în cazul cererilor depuse în statele terţe în raport cu Uniunea Europeană, adică statele care nu fac parte din Uniunea Europeană”, a mai spus Nelu Barbu.

S-a reluat activitatea specifică eliberării paşapoartelor de la Făgăraş

Pe lângă reducerea termenului de aşteptare a paşapoartelor, o altă veste bună este că, după patru luni în care activitatea de la punctul de lucru de la Făgăraş al Serviciului Paşapoarte a fost suspendată, iată că de luna aceasta s-a revenit la vechiul program. Evidenta Persoanei

Lipsa personalului din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Braşov a făcut ca Făgăraşul să rămână toată vara fără punctul de lucru deschis aici în urmă cu câţiva ani.

Suspendarea activităţii a fost temporară, de la începutul lunii iunie până la începutul lunii octombrie.

Potrivit Adrianei Avram, şefa SPCLEP Făgăraş, în toată ţara a existat această problemă, cu lipsa de personal, aşa că la începutul verii s-a luat decizia să fie retras personalul de la punctele de lucru şi activitatea să se desfăşoare pe timpul verii numai la nivelul reşedinţelor de judeţ.

La nivelul Făgăraşului există un contract de colaborare cu serviciul din subordinea Prefecturii Braşov care se ocupă de paşapoarte, în baza căruia în fiecare zi de joi se deplasează un angajat la Făgăraş, în intervalul orar 9.00 – 14.00, pentru a elibera paşapoarte şi a lua dosare de la cei care doresc să îşi facă astfel de acte.

Până la suspendarea activităţii media dosarelor care se luau săptămânal de la Făgăraş spre a fi prelucrate la Braşov era de aproximativ 40 de dosare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.