Sâmbătă trecem la ora de iarnă


Comisia Europeana a lansat recent o consultare privind ora de iarna si cea de vara in Uniunea Europeana. Schimbarea orei, instaurata de 40 de ani, este tot mai des criticata.ora-de-vara

Cu toate acestea, momentan se pastreaza ora de vara si ora de iarna. Si in 2018 ora de iarna se va schimba la fel ca in fiecare an, in ultima sambata din luna octombrie. Ora de iarna 2018 se va schimba in noaptea de 27 spre 28 octombrie.

Schimbarea orei a fost introdusa in urma cu 40 de ani. Comisia Europeana primeste dese note din partea cetatenilor europeni, in care acestia sunt nemultumiti de schimbarea orei. Cetatenii europeni reclama dificultatile pe care le au in adaptarea somnului.

Finlanda a cerut renuntarea totala la ora de vara si ora de iarna, in timp ce Lituania a cerut o revizuire a sistemului actual.

RTBFInfo a efectuat un studiu in octombrie 2017 pe tema renuntarii la schimbarea orei. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.982 de persoane, iar 80% dintre acestea si-au exprimat optiunea pentru renuntarea la schimbarea semestriala a orei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.