Sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă


  • În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Scopul vizat al acestor acţiuni este prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Echipele mixte contituite, au verificat 135 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat peste 1.200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi au verificat aproximativ 300 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 200 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 177 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 13 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru fapte de natură economică. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 42.000 lei.

Au continuat, de asemenea, și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelate spații unde este obligatoriu, să respecte modul de organizare și numărul de persoane permis la evenimentele organizate legale și să nu se expună la riscuri“ se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brașov.

 Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.One thought on “Sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.