Se ţin Zilele Făgăraşului în anul 2021? Iată ce răspunde primarul


În anul 2020, pentru prima dată după mulţi ani, acest eveniment nu a mai avut loc. Pandemia a fost ,,răspunzătoare” pentru lipsa manifestării, o dată pentru că s-a evitat aglomerarea de oameni pentru a nu se răspândi virusului Sars-Cov-2, a doua oară pentru că tot bugetul dedicat Zilelor Făgăraşului, circa 700.000 de lei, a fost transferat Spitalului municipal în vederea cumpărării de teste şi a altor echipamente necesare luptei cu Covid 19.

Anul acesta, în Calendarul manifestărilor cultural-artistice, Zilele Făgăraşului au fost prinse. Însă deocamdată evenimentul figurează cu buget zero.

,,Noi ne dorim ca pe perioada acestui an să avem evenimente culturale, iar cetăţenii să aibă unde să iasă şi să socializeze. În caz că legislaţia ne va permite, noi le-am prins în Calendar, ca să le putem organiza. În această situaţie, putem rectifica bugetul şi putem aloca bani pentru organizarea Zilelor Făgăraşului, bineînţeles şi în funcţie de ce bani o să avem. Bugetul se poate rectifica din lună în lună”, a explicat primarul Gheorghe Sucaciu, luni, 26 aprilie, la ieşirea din şedinţa Consiliului Local, în care s-a aprobat acest Calendar.

Andra, la Zilele Făgăraşului, 2019

,,Mai avem şi alte programe în plus, faţă de anii precedenţi, în calendarul evenimentelor pe anul 2021. Avem un program prin care dăm o carte fiecărui copil de la şcolile din oraş la finalul anului şcolar şi un program prin care dăm un voucher, adică o sumă de bani, fiecărui cadru didactic pentru a-şi cumpăra cărţi. Binenînţeles, că vom continua şi programul ,,Primul ghiozdan” pentru copiii care intră în clasa zero”, a adăugat edilul.

Toate evenimentele din Calendarul manifestărilor cultural-educative însumează anul acesta 362.000 de lei, adică jumătate din cât au costat în ultimii ani numai Zilele Făgăraşului. Dacă se vor ţine, Zilele Făgăraşului vor avea loc în perioada 19-22 august, pe stadion şi în Parcul ,,Regina Maria”.

Vezi AICI toate evenimentele din Calendar.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.